Няколко пожара станаха през почивните дни в региона

Няколко пожара станаха през почивните дни в региона

Няколко пожара станаха през почивните дни в региона. На 18 август в 17,00 часа в с. Ягодина, м. Шамака, община Борино е възникнал пожар в сухи треви, частна и общинска собственост – ливада в близост до гората. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън от овчар. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН Девин, обясни говорителят на полицияна.

Следващия ден – 19-ти в 15:18 ч. е получено съобщение за пожар в кухня на хотел в Девин, частна собственост. Причина за пожара е късо съединение. Унищожена е комбинирана печка на ток и газ. Пламъците са ликвидирани от един екип на РСПБЗН-Девин.

По обяд в 12:00 ч. е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти извън урбанизирани територии в м. „Падала“, общ. Смолян, собственост на ДГС-Смолян. Причина за пожара е незагасена цигара. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Смолян.

Вчера в 12:00 ч. горяха сухи треви, паднала листна маса и храсти извън урбанизирани територии в м. „Мариново село“, общ. Чепеларе, собственост на общината. Причина за пожара е самозапалване. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Чепеларе.

Вирни се горе