НУФИ с уникален концерт - спектакъл, празник на духа и българщината

НУФИ с уникален концерт - спектакъл, празник на духа и българщината

На 4 март от 18.30 часа се проведе традиционният тържествен концерт в Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ по случай Националния празник на България. Залата отново се оказа тясна, за да побере всички желаещи , дошли от цялата страна, за да чуят и видят талантите на България.

Официални гости на събитието бяха г-н Годев – заместник областен управител на гр.Смолян,Г-н Момчил Николов – секретар на Община Смолян, г-н Седянков – кмет на с.Широка лъка, директорите на Експресбанк и Райфайзенбанк в град Смолян, гости от Българския зъболекарски съюз.

Концертът бе един музикален спектакъл, празник на духа и българщината.В програмата бяха включени патриотични песни и изпълнения от всички области на България, които показват фолклорното ни богатство. Учениците от Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ доказаха още веднъж, че са истински патриоти, които уважават миналото и вярват в бъдещето, защото… Песента е жива, когато се пее. Танцът е жив, когато се играе. Традицията е жива, когато се спазва!

Вирни се горе