Нови ограничения по пътищата в Смолянско заради обилния снеговалеж

Нови ограничения по пътищата в Смолянско заради обилния снеговалеж

Обилен сняг вали в цялата Смолянска област. Новата снежна покривка е около 5 см. Пътните настилки са заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени. Товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета задължително трябва да бъдат с вериги през проходите „Рожен“ и „Превала“, съобщи за Дарик заместник-областният управител Андриан Петров. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона през проход “Превала”, съобщи Дарик.

Според Петров, вече са разположени патрули на КАТ, както и мобилни екипи на ДАИ на входовете и изходите на въпросните пътни отсечки, които следят за спазването на ограничението. “Очакваме през деня да се усложни обстановката, ако продължава да вали така“, добави Петров. Максималните температури днес са в порядъка на – 1 и – 6 градуса.

Товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета задължително да се движат с вериги през прохода “Печинско” и по пътя Девин – Михалково, предупреждават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

По пътя Пещера-Батак-Доспат – движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено. Пътуващите по направлението Варвара-Гара Костандово от км 10+480 до км 29+585 да се движат с повишено внимание поради падане на камъни по шосето. Срокът за укрепването на скалите е 31.01.2017 г.

Вирни се горе