Нови 1000 предупредителни стикера със забрани лепи “Титан Клинър” по съдовете за смет

Нови 1000 предупредителни стикера  със забрани лепи “Титан Клинър” по съдовете за смет

Почистващата община Смолян фирма “Титан Клинър” оказа съдействие за организацията на “7-мия Международен Етно-джаз фестивал „Юлу Джаз Смолян 2012”. За гала концетът, който по традиция се провежда на най-високия родопски връх – Перелик, фирмата предостави седем стационарани постамента, на които се поставят чували за смет. Предоставен е и специализиран автомобил с автовишка за нуждите на организаторите. Фирмата поема ангажимент още в неделя и понеделник да извози отпадъците, които ще се формират на върха от стотиците гости, които се очакват да посетят върха на 28 юли.

Продължава активната работа на фирмата и по населените места, в които се провеждат традиционни събори. По указание на община Смолян и кметовете на кметства преди празненствата фирмата извършва почистване и измиване на централните площади еи улици, а след това – основно почистване. Тази седмица се работи в селата Чокманово, Славейно и Мугла, които празнуват.

Служители по чистотата започват и разклепването на предупредителни стикери по съдовете за смет. Едните са предназначени за съдовете за зелени отпадъци. Другите видове забраняват паленето на огън в бобрите. Ще бъдат подновени и стикерите, с които се забранява изхвърлянето на сгурия, строителни материали, разстителни, животински и опасни отпадъци. Глобата за това нарушение според наредбите на община Смолян е 500лв.Над 1000 стикера ще бъдат разлепени по съответните съдове в следващите 10 дни. В момента много от старите предупредителни табели са унищожени, което пък е причина забраните да не се спазват и често в кошовете да пламват пожари, или пък в тях да попадат нерегламентирани отпадъци.

Вирни се горе