"Нова телевизия" подкрепя Часът на Земята

"Нова телевизия" подкрепя Часът на Земята

„Нова телевизия" подкрепя за трети пореден път „Часът на Земята" – инициатива на WWF – Световен фонд за дива природа. Целта е на 27 март 2010 г., събота, в 20,30 ч. хората по целия свят да угасят осветлението за 60 минути. Очаква се по този начин над един милиард души в над 1000 града да се обединят и да покажат, че е време за действие срещу промените в климата.

Пет клипа, предоставени от WWF, вече призовават за съпричастност зрителите на „Нова ТВ", „Диема", „Диема 2", „Диема фемили" и „ММ".

„Неудобната истина", филмът на Ал Гор за климатичните промени, ще бъде показан по „Нова ТВ" на 27 септември от 22:30 ч., а съботното предаване „Станция Нова" ще отбележи по специален начин световната инициатива.

Политиката на MTG (Модърн таймс груп) в световен мащаб е свързана със стремежа да направи всичките си офиси възможно по-зелени, но и да реализира малки, но важни действия – като рециклиране, използване на енергоспестяващи крушки и изключване на хардуеърни устройства, когато не се използват. MTG излъчва програми, свързани с околната среда и в други канали. През 2007/2008 г. беше показан сериала „Angry planet" (Сърдита планета) по „ТВ 8" в Швеция. Продукцията е показва как климатичните промени въздействат върху Земята.

“Часът на Земята” започна през 2007 г. в Сидни, Австралия. Тогава 2,2 милиона домакинства и фирми угасиха осветлението си за един час. Само година по-късно това събитие стана глобално движение с повече от 100 милиона участници в 35 държави.

Вирни се горе