Нова индустриална зона на Рудозем планира общината след засиления инвеститорски интерес около пътя Рудозем - Ксанти

Нова индустриална зона на Рудозем планира общината след засиления инвеститорски интерес около пътя Рудозем - Ксанти

Община Рудозем предвижда обособяването на нова индустриална зона в града във връзка с очаквания засилен инвеститорски интерес около плановете за откриване на ГКПП “Елидже” в следващите години. Започваме идейна разработка за създаване на допълнителна индустриална зона, заяви кметът на Рудозем Румен Пехливанов. Според него вече има търсене на имоти за строителство в сферата на услугите по трасето на самия път, включително и запитвания за общински терени, съобщи БТА.

Към общината е постъпило искане от инвеститор, възнамеряващ да открие предприятие за производство на машинни елементи. От местната управа не успяват да отговорят на условието на купувача за урегулиран терен – 35 дка, около или в близост до пътя от Рудозем към границата. В администрацията постъпват и други запитвания за покупка на терени. В такива случаи общината реагира веднага, ако има инвеститорски интерес, “терените минават на разглеждане” в Общинския съвет, уточни кметът. Според него след активизиране на проекта за пускане на пункта “Елидже” се наблюдава интересна пазарна ситуация, при която е спряло предлагането на имоти в Рудозем, включително и за жилищно строителство. Собствениците вероятно изчакват повишение на цените на недвижимостите, което неизбежно ще се случи при отварянето на пътя Рудозем-Ксанти.

Плановете на общинарите са да се създаде нова промишлена зона в Рудозем, която да отговаря на съвременните изисквания и на повишаващия се инвеститорски интерес. Кметът Румен Пехливанов прогнозира, че с изграждането на пункта при Рудозем се очаква инвеститорски интерес и от български, и от гръцки компании.

Вирни се горе