Нова чешма за минерална вода правят в Баните

Нова чешма за минерална вода правят в Баните

Общинска администрация в ЍБаните изготвя проекти за обновяване на пътищата и улиците, надява се на финансиране по Трансграничната програма „България – Гърция”

Пътната инфраструктура на Община Баните не е такава каквато ни се иска и трябва да бъде, каза Милен Белчев, кмет на общината. Изготвят се проекти, по които за всяко населено ще се рехабилитират пътищата и улиците.

„През месец юни ще се отвори мярката „Развитие на селските райони” и имаме уверението, че ще имаме финансиране, за да можем през лятото да работим по вътрешни улици, които се нуждаят от неотложен ремонт”. Пак по проект ще се подобри 12 км път между Баните и село Гълъбово.

Има села, които се нуждаят от смяна на водопроводните мрежи, това са селата Вишнево, част от Баните, Оряховец, Загражден, Давидково.

„Предстои до края на март да изградим нова чешма в центъра на село Баните с минерална вода. Искаме да възстановим старата баня и да я реставрираме за музей. Предстои да сложим светещи билбордове на Юговско ханче, на Рожен и на пътя между Кърджали и Ардино, с който да направим реклама на Баните – каква е минералната вода и с какви свойства. Това се надяваме също да осъществим по Трансграничната програма „България – Гърция”, изрази надежда кметът на Баните, пред novjivot.info

Вирни се горе