Нов рекорд за денонощие - 188 нови случая на COVID-19, четири в Смолян

 Нов рекорд за денонощие - 188 нови случая на COVID-19, четири в Смолян

През изминалото денонощие в страната са регистрирани 188 нови случая на COVID-19, което е нов рекорд за страната.

Потвърдените нови позитивни на Ковид-19 в област Смолян са четири . В МБАЛ – Гоце Делчев е хоспитализиран 83-годишен пациент от община Доспат с придружаващо сърдечно заболяване. Мъж на 66 г. и жена на 50г. от Смолян, и мъж на 54г. от община Борино са изолирани в дома за 14 дни под наблюдение на личен лекар. Предстои епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и предприемане на противоепидемични мерки.

След получен отрицателен резултат от контролен тест, в статус „Излекувани“ са 14 лица. Общият брой на излекуваните в областта става 172-ма. В болницата в гр. Гоце Делчев е починал 74-годишен мъж от община Доспат, с коронавирус и множество придружаващи заболявания, съобщиха от РЗИ-Смолян.

2 811 са активните случаи към 8 юли в страната. 483 българи се намират в болница за лечение, като 32-ма са в интензивно отделение.

За денонощието са направени 3 467 теста, показват данните на националния информационен портал.

Общият брой на заразените в страната нарасна на 6 102.

465 от тях са медицински работници. Девет са новите заболели медицински работници през изминалото денонощие: 5 при медицински сестри, 2-ма санитари и 2 случая при друг медицински персонал.

3 037 са излекувани, 37 от тях за последното денонощие.

В София – град случаите са 68, като към тях се прибавят и новите разболели се в областта десет души. 25 са установените вчера случаи в Пловдив, в Благоевград – 10. В Кюстендил и Плевен – 9. Във Варна новооткритите са 7, а в Бургас, Сливен, Русе новите случаи са по 6, с един по-малко в Стара Загора – 5. По четири са новите случаи в Кърджали, Разград, Силистра и Смолян . В Габрово са трима. В областите Пазарджик, Шумен и Ямбол новите случаи са по 2, а по един във Враца и Перник.

Четирима души са починали за последното денонощие, като общият им брой е 254-ма.

Вирни се горе