Николай Мелемов:„Годината беше трудна, но успешна и се надявам и новата да е такава“

Николай Мелемов:„Годината беше трудна, но успешна и се надявам и новата да е такава“

Г-н Мелемов, след броени дни ще изпратим 2019 година. Каква беше тя, как бихте я определили?

Смятам, че избирането ми за трети мандат е огромна отговорност, но в същото време и шанс за мен и за екипа ми да продължим да работим за Смолян. Преди всичко искам да благодаря на Бога, за това, че нямаше катаклизми, че беше спокойна година, че нямаше драматични събития. Годината беше трудна, но успешна и се надявам и новата да е такава.

Кои са основните приоритети, които ще пренесете и ще следвате през 2020 г.?

За мен децата, образованието, спорта са абсолютен приоритет, така че ще продължим да работим в тази насока. Ще работим и за подобряване на инфраструктура, знаете и за проекта за подмяна на горивната база. Имаме приоритети, които сме си поставили, обявили сме ги и ще работим за реализирането им. Убеден съм, че с усилията на всички институции и на граждани на общината ще бъде добра и спорна година.

На какъв етап е проекта за подмяна на горивната база, който споменахте?

Крайният срок за реализирането му е 2023 г. Убеден съм, че ще бъде реализиран на време. Стараем се да скъсим времето за изпълнение, но има технологични срокове, с които трябва да се съобразим и да спазим. До момента са подадени около хиляда заявления. Най-вероятно ще удължим срока. Общо взето всичко върви по план.

Какво е вашето пожелание към гражданите на Смолян за новата 2020 година?

Най-напред искам да благодаря на всички институции, органи и граждани на Смолян, които допринесоха през 2019 година за просперитета на Общината. Да благодаря за доброто взаимодействие при реализирането на множество проекти и инициативи и на основните приоритети на местното самоуправление. Дълбоко вярвам, че най-голямото богатство на една община са децата и нейните жители. Затова най-сърдечно ви желая здраве, щастие и благодат на вас и на вашите семейства. Искрено съм убеден, че 2020 година ще бъде по-добра и по-щастлива за всички нас. Нека бъдем благодарни за това, което имаме и с добра мисъл, с надежда и вяра в позитивното начало да посрещнем и изживеем новата 2020 година. Нека тя влезе в дома ни с надежда, с радост и с любов. Желая ви весели и светли празници!

Вирни се горе