Нервен шофьор простреля колега на пътя

Нервен шофьор простреля колега на пътя

Вчера на тел. 112 в РУП – Девин е съобщено от В. Ш. /45-годишен/ от гр. Пловдив, водач на товарен автомобил „Волво”, че на пътя с. Михалково – гр. Девин, след възникнал скандал, е прострелян въднъж от водача на лек автомобил „Порше Кайен” със старозагорска регистрация. Незабавно са предприети заградителни мероприятия и на КПП „Забрал” до гр. Девин лекия автомобил „Порше Кайен” е спрян и е задържан водачът – Б. Б. /39-годишен/ от гр. Стара Загора. При извършения обиск у Б. Б. е намерен законно притежаван пистолет „Глок” 9х19 с антишокови патрони в пълнителя, съобщиха от полицията.

При оказна на място медицинска помощ на простреляния мъж, по тялото му са установени наранявания от съчми. Пострадалият е отказал настаняване в местно лечебно заведение, освободен е без опасност за живота, а по-късно същия ден е настанен в болница в гр. Пловдив. Старозагорецът Б. Б. е задържан за срок до 24 часа в РУП – Девин.

В хода на работата по случая се изяснява, че на пътя с. Михалково – гр. Девин Б. Б. многократно се е опитвал да изпревари товарния автомобил, управляван от пловдивчанина В. Ш., но той не му давал път в продължение на няколко километра. В крайна сметка Б. Б. успял да изпревари товарния автомобил и при изпреварването двамата водачи си разменили остри реплики. След няколко километра Б. Б. спрял край пътя до чешма и след като приближил товарния автомобил също спрял, водачът В. Ш. слязъл и тръгнал към старозагореца с нож в ръка и заплашителни реплики. Тогава Б. Б. произвел един изстрел с пистолета си в посока на пловдивчанина. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство в РУП – Девин.

Вирни се горе