Негативен доклад за работата на Художествената галерия в Смолян

Негативен доклад за работата на Художествената галерия в Смолян

Изключително негативен доклад е изготвен на базата на направен одит за работата на Художествената галерия в Смолян. Това съобщи на среща с медиите днес,секретаря на общината Замфир Копчев.

През последните години стопанисването и дейността на културната институция е изключително занижено.

Посетителите почти нямат достъп до залите на галерията, за да разгледат картините от творчеството на редица известни майстори на четката и скулптури.

След извършен одит от Министерството на културата е изготвен изключително критичен доклад за стопанисването и работата на Художествената галерия в Смолян,както и лошото отношение към фонда. Предстои сериозен разговор с директора на галерията Здравко Палазов.

Ръководството на общината ще предприеме мерки за възраждането и популяризирането на културната институция,каза от своя страна кметът Николай Мелемов.

На срещата днес,стана още ясно,че сградата на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ ще стане отново собственост на община Смолян .До сега сградата се стопанисваше от Министерство на културата. По този начин театъра ще се превърне отново в регионална културна институция,според ръководството на общината. В сградата ще се ситуира и ансамбъл „Родопа",каза още Замфир Копчев.

Вирни се горе