Недялко Славов: „Ще водим конструктивен диалог с представителите на всички партии, за да организираме изборите по най-добрия начин”

Недялко Славов: „Ще водим конструктивен диалог с представителите на всички партии, за да организираме изборите по най-добрия начин”

Областният управител Недялко Славов свика първото заседание на назначената от ЦИК Районна избирателна комисия в Двадесет и втори район – Смолян за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за национален референдум на 6 ноември 2016 г. От днес, 16 септември 2016 година, се счита, че РИК-Смолян за предстоящите избори встъпва в своите правомощия.

Славов запозна председателя, заместник-председателите, секретаря и членовете на комисията с решение № 3487-ПВР/НР от 13.09.2016 година на ЦИК, след което връчи решението и печата на председателя на РИК-Смолян – Симеон Атанасов Велинов.

Районна избирателна комисия в Двадесет и втори район – Смолян ще се помещава в зала 201 в сградата на Областна администрация Смолян, която е напълно оборудвана с необходимите технически средства за работата на комисията, които са утвърдени по закон. Осигурена е възможност за предаване на заседанията на РИК он-лайн, така както е предвидено в Изборния кодекс, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Славов пожела спорна и ползотворна работа на комисията и уточни, че законодателя е вменил на областния управител и служителите в областна администрация организационната работа по провеждането на изборите, поради което от тук нататък им предстои съвместна работа. „Декларирам и пред вас, както и пред партиите, които са ви излъчили, че ние сме готови да проведем изборите по най-добрия начин, с добра организация и абсолютно безпристрастно.”, заяви Славов, като се обърна към тринадесет членната комисия на РИК-Смолян: „Сигурен съм, че и вие ще подходите по същия начин и ще направим така, че да няма и най-малко съмнение и възможности за критики по отношение на нашата съвместна работа.

Подчертавам, че партиите, които ви излъчиха, имаха изключително отговорно поведение. Благодарение на това стигнахме до консенсус и съгласие за разпределението на членовете на РИК. Аз държа и ще настоявам от всички да водим конструктивен диалог с представителите на всички партии, за да организираме изборите по най-добрия начин.”, в заключение областният управител Недялко Славов пожела отново успех на комисията.

Председателят на Районна избирателна комисия в Двадесет и втори район – Смолян за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за национален референдум на 6 ноември 2016 г. Симеон Велинов приветства останалите дванадесет члена и изказа своята увереност, че всички ще работят заедно, като екип, независимо от политическата си принадлежност.

Вирни се горе