Недялко Славов:„2020 да бъде година,в която утвърждаваме изконните български ценности"

Недялко Славов:„2020 да бъде година,в която утвърждаваме изконните български ценности"

Недялко Славов:„2020 да бъде година,в която утвърждаваме изконните български ценности – патриотизъм, родолюбие, уважение по между ни“

Г-н Славов, как бихте обобщили отиващата си 2019 година Каква беше тя за вас и за област Смолян?

Според мен не беше лоша година, разбира се, винаги бих желал да се случат повече неща. За нас хората, които са на политически позиции, основните предизвикателства през 2019 година бяха свързани с провеждащите се избори, а те преминаха без сътресения. Областна администрация има ангажимента да ги организира. Считам, че с това основно предизвикателство се справихме добре. По отношение на важните за областта проекти, отчитаме напредък в рамките на нормалното и очаквано за 2019 година. Някои от тях продължават да се реализират и през 2020 г. Считам, че направихме важни и големи крачки към реализацията на големите инфраструктурни проекти в областта, за много от тях ние сме първенци. Визирам най-вече проекта за втори воден цикъл. Област Смолян е първата, която реализира подобен подход. За съжаление не бяхме подминати и от природни бедствия през годината. Тези чести природни явления показват, че неслучайно Европа поставя климатичните промени в центъра на провежданите политики. От гледна точка на ангажимента на областният управител като фигура, която да провежда на регионално ниво решенията на правителството, считам че и там се справяме добре. Успяхме да поставим проблемите на областта на високо ниво, в центъра на решенията, които се взимат и които касаят Смолянска област. Ако трябва в едно изречение да обобщя: годината беше добра, не отлична, но не и слаба. Със сигурност е имало и по-силни години. Такава очакваме да бъде 2020-та.

Какви са надеждите и очакванията ви за 2020 година?

През 2020 година предстои да бъдат финализирани много важни проекти. Напредъкът по някои от тях, които ще започнат, ще бъде съществен и ще хвърли поглед към края на предстоящия управленски мандат през 2020 г. Ще има много неща, които ще можем да покажем, както като инфраструктура, така и като реализирани проекти.

Какво е вашето пожелание към жителите на Смолянска област в навечерието на Новата 2020 година?

Пожелавам на всички весели празници, да бъдат с любимите и близките си хора! 2020 година да бъде за всеки един от вас, година, в която да реализирате личните планове, да се сбъднат мечтите на всеки, но най-вече да бъдем здрави. Нека не забравяме, че по-силни можем да бъдем, когато сме сплотени. Да бъдем по-човечни! Да бъде година, в която утвърждаваме изконните български ценности и ги поставяме в центъра на нашите взаимоотношения – патриотизъм, родолюбие, уважение по между ни!

Вирни се горе