Неделино за пореден път се включи активно в кампанията „Да изчистим България заедно“

 Неделино за пореден път се включи активно в кампанията „Да изчистим България заедно“

За поредна година община Неделино се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно". В тазгодишното издание на инициативата активно се присъединиха служителите от Общинска администрация, НЧ „Светлина-1938", Центровете към община Неделино (ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТ), СУ „Св.Св.Кирил и Методий", Детска градина №1 и Детска градина „Пролет". В рамките на няколко часа ентусиастите изчистиха определените им райони и събраха няколко тона отпадъци. Ученици от СУ „Св.Св.Кирил и Методий"-гр.Неделино също участваха в кампанията. Те се организираха в почистване на дворовете и прилежащите терени на своето училище.

Кметът на община Неделино Боян Кехайов даде личен пример като участваше в почистването на центъра на града и градските шадравани. Общинската администрация обхвана най- замърсените райони, а Заместник кмета Здравко Димитров се включи в почистването на района около екопътека „Чуката".

Общината бе осигурила необходимите материали – ръкавици, чували и други консумативи. Почистени бяха много райони на територията на общината, входно-изходните артерии на града, крайпътни чешми, екопътеки и т.н. Събрани бяха над 300 чувала с отпадъци, които ще се извозят до Регионално депо – гр.Мадан. Кметът Боян Кехайов изказва благодарност на всички участници, които се включиха в инициативата и показаха отговорно отношение към природата и мястото, в което живеят.

Вирни се горе