Неделино се побратимява с Мароня Сапес - Гърция

Неделино се побратимява с Мароня Сапес - Гърция

На 31май 2013г. по покана на кмета на Мароня Сапес, кмета на общината – Стоян Беширов, придружаван от делегация общински съветници посети Република Гърция. Там бяха посрещнати от кмета на Мароня – Илиас Йоанакис, заместник-кметовете и общинските съветници. Целта на посещението бе подписване на Споразумение за побратимяване между двете общини,съобщиха от местната управа.

Официалната церемония се състоя в Конгресния център на Мароня Сапес под звуците на националните химни на България и Гърция. Церемонията завърши с четене на клетва за побратимяване на гръцки и български, подписване на Споразумението за побратимяване, клетва и протокол за сътрудничество.

Сътрудничеството между двете общини ще помогне за отваряне на магистралата Комотини – Маказа, споделиха двамата кметове Илиас Йоанакис и Стоян Беширов. Побратимяването представлява ново начало за жителите на двете общини, ще даде възможност за отваряне на бизнес, социален и културен обмен.

Като първа стъпка от сътрудничеството кмета на община Неделино покани своя колега и общинската администрация на Мароня Сапес да върнат визитата в община Неделино на 12 юни 2013 г.

По време на концертната програма на ансамбъл „Орфей”, която беше подготвена специално за българските гости, Стоян Беширов го покани да вземе участие в първия Балкански фолклорен фестивал, който ще се състой от 6 до 8 септември тази година в гр.Неделино.

Официалните гости от община Неделино бяха посрещнати изключително радушно от жителите на Мароня Сапес и се запознаха с традициите, историята и културата на нашите южни съседи.

Неделино се готви да посрещне на 12 юни своите побратими.

Вирни се горе