„НАЙ-МНОГО СЕ ЛЪЖЕ ПРЕДИ ВОЙНА, ПРЕДИ ИЗБОРИ И СЛЕД ЛОВ” ,Ото фон БИСМАРК

„НАЙ-МНОГО СЕ ЛЪЖЕ  ПРЕДИ ВОЙНА, ПРЕДИ ИЗБОРИ И СЛЕД ЛОВ” ,Ото фон БИСМАРК

Тази прословута мисъл на германския политик от по-миналия век, потвърди Николай Мелемов – кандидат от ГЕРБ за кмет на Община Смолян. В поредния си предизборен клип Валя Василева – директор на Регионалния исторически музей буквално се изцепи: ТЕ, /разбирай Мелемов !?/ били спасили Фолклорния ансамбъл „Родопа” и Родопския драматичен театър !? Да, съвсем сериозно се твърди, че досегашния градоначалник, който ОСЕМ ГОДИНИ води тежки битка срещу културата в Смолян, бил спасил тези емблематични за Родопите културни институти. !? Факт е, че за два мандата успя да закрие „Орфеевите празници”, Кабелното радио, Общинския вестник „Родопски вести” и Детско юношеския ансамбъл, но Театъра и Ансамбъла, оцеляха. Те бяха спасени, не заради, а въпреки Николай Мелемов. В качеството си на народен представител той е изцяло съпричастен със закриването на театъра. Само активната и последователна позиция на БСП и последвалата остра обществената реакция доведе до неговото възстановяване. Вече в качеството си на кмет, Николай Мелемов директно предложи на Общинския съвет „цялостно съкращаване на Фолклорен ансамбъл „Родопа” и Духов оркестър” !!!

Цитатът е от неговата докладна записка до Общинския съвет, разгледана на 16.12.2011 г. Отново будната обществена съвест, протестните действия от служителите на ансамбъла и най-вече, активната съпротива на общинските съветници от БСП попречиха да бъде прието това срамно решение, за което упорито настояваха представителите на ГЕРБ.

Тези факти са обществено известни и Мелемов много добре знае това. Той обаче разчита на късата човешка памет и се придържа към провереното от него правило., че „най-много се лъже преди избори”.

Големият въпрос е до кога ще търпим да ни управляват подобни хора?

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация

Вирни се горе