Национално училище за фолклорни изкуства “Широка лъка“ прие своя 50- ти юбилеен випуск

Национално училище за фолклорни изкуства “Широка лъка“ прие своя 50- ти юбилеен випуск

Първият звънец извести началото на новата учебна 2019 / 2020г. в Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“. Тържеството беше изключително вълнуващо и празнично. Под звуците на химна на Република България бе издигнато националното знаме. След това, по традиция, бяха посрещнати символите на училището – Знамето и Ключът на знанието, които се носят от отличниците на 12 клас. Официални гости на тържеството бяха г-н Васил Седянков – Кмет на с. Широка лъка и г-н Ангел Добриков – гл. експерт „Образование“ в Община Смолян .

Директорът на училището г-жа Стоянка Тенова отправи приветствие към учениците и учителите по случай първия учебен ден. Тя пожела успешна и ползотворна учебна година, изпълнена с труд, нови знания и смели мечти, с вяра по пътя, с надежда към успеха и с любов към знанието! „Вие сте специални ученици, защото сте възпитаници на училище с традиции, в което има творчески дух и атмосфера. „Добре дошли в нашето училище – Домът на фолклора“ – каза в словото си г-жа Тенова . Тя благодари на родителите на осмокласниците за доверието, което са гласували на екипа на НУФИ“Широка лъка“, като са помогнали да своите деца да сбъднат своята мечта, да са ученици точно тук.

Осмокласничка отправи своя поздрав от името на всички ученици,които за първи път днес прекрачват прага на училището.Тя не скри радостта си от това, че вече и те са част от голямото фолклорно семейство на НУФИ“Широка лъка“ и изрази надеждата си, че тук , в това училище с традиции , те ще  израснат по-умни , по-мъдри и по-добри. Получени бяха поздравителни адреси от г-н Боил Банов – Министър на културата и от г-жа Мария Семерджиева – Началник на РУО- гр.Смолян. По традиция осмокласниците бяха посрещнати от учениците от 12 клас и влязоха в този храм на духовността по Бялата пътека, която е израз на приемственост и приятелство между малки и големи, традиция , която не е прекъсвала вече 50 години.Директорът на училището покани всички ученици за първия им час на класа и ги посрещна на прага на училището с пита и мед, както повелява традицията!

Вирни се горе