Направиха първа копка на мащабния ремонт на централната градска част в Мадан

Направиха първа копка на мащабния ремонт на централната градска част в Мадан

Официална церемония „Първа копка“ по мащабния ремонт на централната градска част в Мадан се състоя днес. Стартът на реалните строителни работи, които трябва да обновят визията на централния площад за първи път от 50 години насам, дадоха кметът на Общината Фахри Молайсенов и представител на фирмата-изпълнител – „ИСА 2000” ЕООД.

В присъствието на депутата Хайри Садъков, Председателя на Общински съвет- Мадан – Бехчет Сираков , проектантската фирма, строителния надзор и граждани, Молайсенов посочи високата значимост на този обект, защото центъра е лицето на всяко населено място. Той изрази надежда, че метеорологичните условия ще благоприятстват завършването на обекта в срок и за празника на града жители и гости на Мадан ще могат да се радват на обновена централна градска част.

Пожелавам на изпълнителите и строителния надзор да завършат проекта качествено и в срок. Сега е моментът и да благодаря на всички колеги, които работиха и ще продължат да работят по проекта до завършването му. Такава реконструкция в Мадан не е правена от 50 години, а и се надявам да оставим нещо за поколенията след нас“, каза още кметът.

С изпълнението на ремонтните дейности площадното пространство ще претърпи цялостна промяна, включваща изцяло нови настилки , модернизирана алейна мрежа, кътове за отдих, нов шадраван, детски площадки, сцена, както и ще бъдат изградени подходи за достъп на хора с увреждания и др.

По думи на кмета стана ясно, че до няколко дни се очаква да стартира и изпълнението на проекта, касаещ обновяването на читалището.

Вирни се горе