Наложен е постоянен арест на задържания за убийството на младеж в Смолян

 Наложен е постоянен арест на задържания за убийството на младеж в Смолян

Днес, 29 декември 2015 г., Окръжна прокуратура-Смолян внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Антон Петков, на 18 г. от Смолян, привлечен като обвиняем за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

До момента е установено, че на 27 декември 2015 г., към 5 часа сутринта на бул. „България“ в гр. Смолян, е възникнал конфликт между Антон Петков и Никола Мавродиев, на 24 г. от гр. Смолян, които малко по-рано посетили едно и също нощно заведение в гр. Смолян със свои приятели. Двете компании се засекли на моста от пешеходната зона на бул. „България“ в центъра на града. Петков и Мавродиев си разменили реплики. Между двамата възникнало сбиване пред множество свидетели.

Разследването сочи, че Петков нанесъл няколко удара с нож тип “пеперуда” по тялото на Мавродиев, един от които – в коремната аорта, е засегнал коремната аорта. Пострадалият е починал на път за болницата. Обвиняемият е бил задържан около едни час след инцидента, извършен му е разпит, на който дава обяснения за случилото се. Предстои Окръжен съд-Смолян да насрочи заседание по внесеното искане на Окръжна прокуратура-Смолян.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив 29 декември 2015 г.

Вирни се горе