Над хиляда лева събраха на благотворителен базар ученици

Над хиляда лева събраха на благотворителен базар ученици

1 025 лв събраха ученици от ПМГ “Васил Левски”, организирали Благотворителната акция на Стария център в града. Проявата се състоя на 30 март следобяд. Младежите от Райковската гимназия, подкрепени от своите връстници от Седмо СОУ, ГПЧЕ и др. създадоха различни ателиета на главната улица в Смолян. Те продаваха, подарени специално за акцията предмети – картички, сувенири, рисунки, домашни потреби, ученически помагала. Двама от организаторите Ралица Кехайова и Иван Стоев – ученици от ПМГ, благодариха на Областния информационен център за дарените материали, на Пенсионерския клуб на Стария център в Смолян, който им предоставили масичките за ателиетата и на всички дарили и закупили предмети от тяхната изложба-базар.

„Работихме всички заедно, старахме се, за да можем до помогнем на това дете да живее пълноценно”, казаха Ралица и Иван.

Техни първи помощници бяха ученици от Седмо СОУ – Виктория Балакчиева и Тихомир Казаков. Те двамата организирали благотворителния концерт „Щастие за всяко дете”, който се състоя в РДТ преди седмица и по време на него са събрани 2 245 лв.

„Щастливи сме от това, което правим, защото тези хора го заслужават. Те са изстрадали много, но въпреки всичко са борбени, усмихнати и лъчезарлни”, посочиха Виктория и Тихомир.

Тези, които искат да помогнат на Сашко, могат да потърсят повече информация на сайта на Седмо училище или в самото учебно заведение. Има разкрита и банкова сметка:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN № BG 85UBBS80021027853020

Титуляр : Силвия Емилова Кехайова /майка/ на Александър Тодоров Сираков.

Учениците са убедени, че за доброто няма време и възраст и че когато всички се обединят около една кауза, независимо от кое училище са, могат да постигат успех и да се чувстват удовлетворени от действията си.

Вирни се горе