Над 450 участваха в Световния ден на ходенето, кметът Мелемов даде старт на инициативата

Над 450 участваха в Световния ден на ходенето, кметът Мелемов даде старт на инициативата

Кметът Николай Мелемов и председателят на Българската асоциация спорт за всички /БАСВ/ Ирен Цветкова дадоха старт на Световния ден на ходенето, който се отбелязва за поредна година и в Смолян. Над 450 ученици, учители, представители от община Смолян, спортни клубове и хора от други общини се включиха в инициативата. „Повече ходене, повече спорт и повече активност”. За това призова Мелемов участниците преди старта на инициативата. Той благодари на БАСВ и Сдружение „Фън ин дъ маунтин“ за съвместното сътрудничество при организиране на проявата. В нея се включиха също РУО на МОН и ОД на МВР. Цветкова връчи на кмета Плакет от БАСВ с благодарност за организирането на събитието, което цели популяризиране на здравословния начин на живот.

Примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова „подгряваше” участниците като им обясняваше ползата от ходенето . След официалната част беше даден старт на събитието. Походът, който е 4,6 км, започна от пешеходната зона на пл.”Свобода” до резерват „Амзово”. Времето е слънчево и това допринесе още повече за настроението на ходещите. Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето повече от 12 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи. Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, БАСВ, а на местно ниво община Смолян. Провежда се винаги през месец октомври.

Организаторите на събитието подготвиха многобройни награди за участниците, както и традиционната томбола с изненади. В горски парк „Амзово” имаше танцов хепънинг с открити работилници, организирани от „Фън ин дъ маунтин“. Проявата е част от събитията, свързани с отбелязването на 106 години от Освобождението на Родопите и е включена в Спортния календар на община Смолян.

Вирни се горе