Над 350 изпълнители участваха във фестивал на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце”

Над 350 изпълнители участваха във фестивал на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце”

Областният етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце” се проведе на 22 април 2016 година в Родопския драматичен театър „Н.Хайтов”, гр.Смолян.

Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили, със съдейстието на Фонд „Русский мир” – Москва , Министерство на образованието и науката, Министерство на културата , Синдикат на българските учители, Национален Дворец на децата , Национален съюз на читалищата, Национален съюз на българските музикални и танцови дейци.

Областният етап тази година бе под патронажа на Кмета на общината Николай Мелемов с активното съдействие на общината и протече при перфектна организация.

В изявата взеха участие над 350 изпълнители в четири възрастови групи. Компетентното жури класира участниците във всяка възрастова група. Грамотите за първо, второ и трето място във всеки жанр и всяка възрастова група бяха връчени от г-н Георги Станчев- национален координатор „Образование” на НД Русофили и г-н Костадин Чаталбашев- Областен председател на НД Русофили. Участниците, класирани на първо място в съответния жанр и възрастова група ще участват на втория – зонален етап на Фестивала, който ще се проведе на 4 юни 2016г. от 11 часа в РДТ „Н.Хайтов”. Община Смолян за първи път ще бъде домакин на зонален етап на фестивала.

Фестивалът се превърна в празник на руската поезия, песен и танц.

Вирни се горе