Набират проектни предложения по програма "Младежки дейности" 2010г.

Набират проектни предложения по програма "Младежки дейности" 2010г.

На 8 февруари 2010 г. Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” стартира процедурата за набиране на проекти на организации, които желаят да реализират своите идеи по Програма за младежки дейности 2008 – 2010 г., съгласно Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на младежки дейности и проекти на национално и регионално ниво, съобщи Васил Чолаков – регионален координатор за младежта към МОМН за област Смолян. Програмата се координира от дирекция „Управление на проекти по национални младежки и други донорски програми”.

Крайният срок за подаване на проекти е 10 март 2010 г. Проектните предложения следва да отговарят на изискванията на Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на младежки дейности и проекти на национално и регионално ниво и Програмата за младежки дейности 2008-2010.

Финансирането на предложенията по тази програма има конкурсен характер и създава условия за подбор на най-добрите предложения, съгласно критериите, утвърдени от националния координатор.

Проектните предложения се разработват и представят на формуляр, утвърден от националния координатор за Програмата за младежки дейности 2008-2010, в един екземпляр на хартиен (подвързан и прономерован) и електронен носител. Кандидатите трябва да спазват формата и изискванията, зададени във формуляра.

При комплектоването на проектното предложение е необходимо да се спазва реда на документите, изписан в контролния лист.

При настъпване на промени в обстоятелствата, удостоверени с приложените документи, кандидатстващата организация е длъжна да представи документ за промяната в Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” в срок от седем работни дни от настъпването й.

По програмата могат да бъдат финансирани организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, осъществяващи младежки дейности, които се удостоверяват с текстове, записани в съдебната регистрация на организацията.

Целевата група съответства на тази в Програма за младежки дейности, а именно подрастващи 14 – 17 години и младежи 18 – 35 години.

Вирни се горе