На Димитровден празнува църквата в село Пещера

На Димитровден празнува църквата в село Пещера

Днес, 26 октомври /петък/, когато Църквата почита свети великомъченик Димитрий Мироточиви, църквата в село Пещера, община Смолян, носеща името на светеца – празнува. По традиция тогава се събират родените в това селце пещерци, установени в Смолян и в различни селища в страната, както и много гости.

Празничната св. Литургия в храма „Св. Димитър“ от 10 часа ще отслужи председателят на храма отец Георги Атанасов. С него ще пее църковният хор с диригент Юлияна Атанасова.

За храмовия празник на църквата в с. Пещера има осигурено безплатно пътуване. Автобусът ще тръгне в 9 часа от паркинга пред супера в Горно Райково и ще спира на всяка спирка в града. За празника ще има осветен курбан.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай на Димитровден Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи от 9 часа света божествената Литургия в катедрален храм „Св. Димитър“ – град Пещера.

Заповядайте на храмовия празник в село Пещера на 26 октомври. Нека заедно да благодарим на св. Димитър за благодеянията му към нашия народ и към всички вярващи!

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе