НА 10 ДЕКЕМВРИ СТАРТИРА СКИ СЕЗОНЪТ В ПАМПОРОВО И МЕЧИ ЧАЛ

НА 10 ДЕКЕМВРИ СТАРТИРА СКИ СЕЗОНЪТ В ПАМПОРОВО И МЕЧИ ЧАЛ

НОВ ЗИМЕН СЕЗОН С ДВЕ СКИ ЗОНИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА

Остават броени дни до откриването на ски сезонът в Пампорово и подготовката кипи усилено, защото отваряме не една, а цели две ски зони. Голямата новината тази година е първото в България коопериране между две съседни ски зони, които ще работят в тандем с единна билетна и транспортна система и това ще се случи не къде да е, а именно тук в Родопите. През 2016-та двата съседни върха Снежанка и Мечи Чал, подслонили десетки километри писти, ще приемат всички любители на планината, които обожават зимните спортове да изпробват подготвените ски писти и пътища едновременно в Пампорово и Мечи Чал.

Ски сезонът в Пампорово ще бъде официално открит на 10-ти декември 2016 (събота) като за поредна година ще зарадва всички гости с БЕЗПЛАТНИ ЛИФТОВЕ през целия ден, а специално за всички деца до 12 години лифтовете ще бъдат безплатни и на 11-ти декември (неделя). При благоприятни атмосферни условия тази събота ще открие и ски зона Мечи Чал с наличната снежна настилка.

Официалната церемония ще се състои в ски зона Пампорово в 12:00 часа на обяд, като сцената на ски център Студенец ще бъде изпълнена с много емоции и специална програма с участие на Михаела Филева и наследничката на Валя Балканска – малката и талантлива Мария Берова. Пистите и лифтовете ще бъдат достъпни още от 8:45 сутринта на 10.12., като се очаква да бъдат заснежени и отворени повечето пистите в курорта и всички лифтови съоръжения.

За откриването на сезона се очакват голям брой приятели на курорта, медии и партньори. За публиката в Пампорово отново сме се погрижили с атрактивни забавления през целия ден – DJ парти от сутрин до вечер, зимен фест с топли напитки и атрактивни състезания от спонсорите, забавни игри и томбола с много награди за малки и големи. Наградите са осигурени от Пампорово АД, Росиньол, Мтел, Нескафе, къща за гости Родопски кът (Чепеларе), комплекс Гранд Манастира, ски гардероб Снежанка, вилно селище Форест Глейд и ресторант Big Food в Пампорово.

По традиция в началото на сезона ще обявим преференциални атрактивни ниски цени за лифтовите съоръжения, от които може да се възползват най-нетърпеливите любители на зимните спортове чак до 18-ти декември. От 11 до 18 декември цената на лифт картата в Пампорово за цял ден ще бъде 39 лева, а от 19 декември цената на картата става 55 лева. Най-голямата и чакана от всички новина за предстоящия сезон бе официално потвърдена от ръководството на “Пампорово” АД – всяка закупена лифт карта за ски зона Пампорово дава достъп до ски зона Мечи чал, като връзката между двете ски зони ще бъде обезпечена чрез регулиран ски шатъл бус по график.

Цената на дневните лифт карти в ски зона Мечи Чал ще бъде 40 лева, а в промо периода от 11 до 18 декември нейната цена ще бъде 29 лева за възрастен. Пампорово запазва социалната си политика и към ученическите групи, децата и семействата като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите. За първи път тази година в най-големия ски курорт в Родопите Пампорово се въвеждат и пакетни семейни лифт карти, които генерират отстъпка за семейства от 2 възрастни с до 3 деца при закупуване на 3, 6, 7, 8 и 9-дневни лифт карти.

През новия зимен сезон имаме амбицията да надградим всичко, което сме създали през последните шест години. Пампорово АД инвестира в подобрение и на двете ски зони Пампорово и Мечи Чал в дългосрочен план, като за настоящия зимен сезон акцентите са:

• През новия зимен сезон туристите ще имат достъп до две ски зони с разнообразни по трудност и дължина ски писти, които да развият у тях нови ски и сноуборд умения. Възможностите за настаняване в Пампорово и Чепеларе ще предоставят възможност за избор на разнообразни по категория хотели – както по-висококатегорийни хотели, осигуряващи луксозна почивка и комфорт, така и гостоприемни семейни хотели, и нискотарифни къщи за гости, предоставящи домашен уют и изгодни условия за ползотворна почивка.

• Нова зимна карта на двете ски зони Пампорово и Мечи чал, която да представя нагледно всички съоръжения и писти, които туристите могат да ползват.

• Нова светодиодна карта на ски център №3 Студенец, а в бъдеще и още няколко подобни в ски зоните и центровете на Чепеларе и Пампорово, които да отразяват работещите лифтови и влекови съоръжения и писти в реално време.

• Нови спирки-тотеми на ски центрове Автогара №1, Малина №2 и Мечи Чал №5 и нов софтуер, който да показва маршрута и движението на ски бусовете в реално време и оставащите минути до пристигането им на указаните точки.

• Нови указателни табели по републиканската пътна мрежа в региона ще насочват туристите към правилните ски центрове и основни обекти в курорта, за да улеснят ориентацията между ски зоните.

• Нови информационни табели в ски зоната ще информират туристите за посоките и характеристиките на всяка ски писта, опасните участъци и затворени пътища.

• От изминалия зимен сезон в Пампорово функционира и ново подобрение на пропускателната система, която персонифицира чрез техническа визуализация образа на преминаващите през турникетите туристи.

• Подобрена е пътната инфраструктура в отсечка Пампорово – Стойките (през Превала) – Смолян, както и отсечката Асеновград – Смолян с обновление на тунелите и маркировката, подобрявайки общата пътна инфраструктура в региона.

• Обновена джобна карта, която ще се разпространява безплатно повсеместно в ски зоните и на касите.

• Наситен спортен календар – разнообразен и атрактивен, който дава възможност на всички посетители в ски зони Пампорово и Мечи Чал да се радват на спортните надпревари и културни събития.

В спортния календар тази година големите събития са връщането на Фрийстайл Опън в Пампорово през март месец, както и Европейска купа по сноуборд слоупстайл (13-14 януари) и Европейска купа по фрийстайл ски слоупстайл (17-18 март). Състезанието се утвърди като най-голямото състезание от своя ранг в източна Европа и ежегодно привлича световни състезатели и многобройна публика.

През лятото на 2017 Пампорово посреща Генерална асамблея на Интерски конгрес. Участие до момента са заявили 32 нации, които ще приемат промени в устава на организацията, като се очакват да се присъединят и нови членове – един, от които Китай. През сезона Пампорово предоставя условия за тренировки и подготовка на националният демо тийм във връзка с участието на България на световното първенство за ски учители ISIA в Швейцария.

Според данните от последните записвания Пампорово отчита между 5 и 7% ръст на ранните записвания за сезона по пазари, като и през настоящия зимен сезон основни за курорта пазари остават – вътрешния български пазар, който традиционно съставлява около 70% от всички туристи, посетители на курорта. Активност в записванията се отчитат още и в турски, гръцки, румънски, и сръбски пазари, като най-голям ръст към момента отчита Ирландския пазар с близо 30% спрямо предходната година.

Допълнителна информация за Пампорово и Мечи Чал може да следите на www.pamporovo.me или www.facebook.com/pamporovoresort. Тъй като в Пампорово вече има достатъчна снежна покривка, която да покрие някои от най-обичаните писти, ски зоната отваря врати още от 8 декември за празника на студентите, когато ще работят писти №6 Пампорово туристическа (отсечката от вр. Снежанка до Студенец), писта №10 Дельово дере (стар Гигантски), писта №11 Картола и писта №12 Стойките по промоционални цени на лифт картите от 39 лв.

Очакваме всички на 10-ти декември, за да се порадваме на снега и да отбележим началото на сезона за Пампорово и Мечи Чал.

Вирни се горе