Музикална танцова формация „Фани Бенова“ участва във фестивал в Черна гора

Музикална танцова формация „Фани Бенова“ участва във фестивал в Черна гора

В периода от 29 юни до 3 юли тази година в градовете Бар и Будва в Черна гора се проведе Международен музикален и танцов фестивал „Св. Стефан“. В него взе участие и Музикална танцова формация „Фани Бенова“ към НЧ „Христо Ботев-1871“, Смолян, съобщи Кристина Владимирова.

С две фестивални концертни програми в два дни се представиха децата от формацията. Проведоха се шествия по улиците на Будва. Всички, които станаха свидетели на шествието, бяха толкова впечатлени от българската група. Приеха ги с много усмивки, радваха се, снимаха ги, бяха очаровани от костюмите и каба гайдите, които звучаха през цялото време. МТФ „Фани Бенова“ имаше честта да открие двете концертни прояви. Първата програма бе фолклорна, на която децата представиха типични за района ни песни и танци. А втората фестивална вечер концертната програма бе по-стилизирана с модерно звучене. Публиката грееше след всяко наше изпълнение, получихме поздравления от други български групи и от организаторите, които ни наградиха със сертификат и подаръци, обясни още ръководителят на групата.

Децата преживяха една прекрасна фестивална атмосфера, с много енергия и положителни емоции. Това е спомен, който ще трае силно в тяхното съзнание. Пътуване, което ще запомнят и ще припомнят години наред.

Вирни се горе