Мустафа Карадайъ от Девин: Община Девин има нужда от промяна!

Мустафа Карадайъ от Девин: Община Девин има нужда от промяна!

„Девин има нужда от промяна.” Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща с жители на община Девин. На предизборната среща.

ДПС подкрепя кандидата за кмет на община Девин Здравко Иванов, който е издигнат от местна коалиция с участието на ДПС.

Карадайъ каза, че е крайно време и в Девин да се случва нещо. Но в последния мандат в Девин не се случва нищо, защото няма идея да се случи, добави той. През тези четири години ГЕРБ беше в централната изпълнителна власт, но в Девин не се случваше нищо. През тези 4 години ДПС не беше в централната изпълнителна власт, но ние пътуваме и виждаме какво се случва в Борино, Сатовча, Неделино, Мадан и Рудозем. Тези общини се управляват от ДПС и там нещата се случват, обяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС каза, че в политиката трябва да отправим покана и да си изберем врата, на която да почукаме. Поканата в политиката се изразява в изборни гласове, добави той. Гласуването означава отправянето на покана към съответната политическа сила. Ако големите партии получават по 200-300 000 гласа от големите градове, а от Девин получават 3000 гласа, кога ще ни дойде реда да ни обърнат внимание? Точно заради това ДПС се грижи за малките населени места и малките общини, бе категоричен председателят на ДПС.

Предразсъдъците в Родопите се налагат от хора, които нямат собствена политическа идентичност, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Говоря за националистите в парламента и ГЕРБ ги вкара във властта, без да има нужда от това. Въпреки завета на Левски, ние позволяваме някой да ни излиза с обратния аргумент, че няма да гласуват за турци и мюсюлмани, каза още той.

Цонев заяви, че ДПС е най-патриотичната формация и букет от етноси и религии. Формулата на листата и на кмета е точно това, което предлага ДПС. Да градим заедно и да делим хората само по това дали могат или не могат, дали са честни или колко обичат хората, но по друго не може да ги делим, обясни той. Така трябва да се управлява България – с ума, таланта и цвета на нацията, независимо от какъв етнос е и каква религия изповядва. Това е нашето верую, заключи Цонев.

На предизборната среща присъстваха още народният представител Хайри Садъков и областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вирни се горе