Мугла подготвя традиционния празник за селото Среде лето

Мугла подготвя традиционния празник за селото Среде лето

Кметско наместничество – Мугла Читалище „Г.С.Раковски- 1947 г.” организира традиционните празници на селото Среща-събор и Среде лето, които ще се проведат от 28 юли до 2 август в с. Мугла.

Тържественото откриване на празника е на 28 юли от 10:30 ч., следват поздравителни адреси към жителите на селото от кметския наместник и поздравителни адреси от официалните гости на празника. В 11:00 ч. е празничния концерт с участие на битов колектив и вокална група към читалище „Г.С.Раковски- 1947 г.”. В 12:00 ч. е кулинарната изложба.

Празничното веселие започва в 16 часа с оркестър „Тракийско настроение”, с ръководител Петко Кънев, а по-късно от 21:00 ч. дискотека под звездите.

Следващия ден – 29.07.2012 г. ще има курбан за селото. На 1 август от 14:00 ч. ще се открие фотографска изложба „Поглед към годините, препратки към бъдещето”. На 2-ри е празника "Среде лето”. Хилядолетният обичай, засвидетелстван още от автохотното население, изпращане на слънцето- слънчев кръговрат със специалното участие на хор за автентично пеене към читалище „Г.С.Раковски- 1947 г.” -с. Мугла, обясниха организаторите.

Вирни се горе