Младежки форум „Да играем заедно“ ще се проведе в петък

Младежки форум „Да играем заедно“ ще се проведе в петък

Младежки форум „Да играем заедно“ с представител на Спешъл Олимпикс – България ще се проведе на 11 май от 12.30 ч във Второ ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” в кв Райково. В рамките на проявата ще се открие и Център за интегрирано творческо обучение на деца със Специални образователни потребности /СОП/. От 13.15 ч. стартират регионални спортни игри с подкрепата на Спешъл Олимпикс Европа/Евразия и Български футболен съюз с участието на училищни отбори от Община Смолян.

Проявите са част от дейностите по проект „Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности с наименование „Заедно по пътя към знанието и умението“ с партньорството на Община Смолян, съвместно с Ресурсния център. Чрез него се реализира идеята, че индивидуалността на всеки ученик трябва да бъде приета и да се създадат условия, които да удовлетворяват особените потребности на всяко дете, така че не то да се приспособява към средата в която живее. С проектните дейности в известна степен това се реализира и се подпомага преодоляването на социалната изолация и негативното отношение от родители към обучението на деца със СОП.

Осигурена е целогодишна спортно-състезателна дейност на тези ученици в секции футбол, баскетбол и тенис на маса . Учреден е фен-клуб „Заедно успяваме“ във връзка с националната кампания на Спешъл Олимпикс България: Стани фен! На среща с участници от Международните игри в Айдахо 2009 г и Атина 2011г. Спаска Топалова и Севим Хайрулах, децата със СОП бяха запознати с мисията и историята на създаване на игрите.

Група ученици от училището инициираха разяснителна кампания за популяризиране идеите на Спешъл Олимпикс, като подготвиха диплянка и се срещнаха с обществени личности. За членове на фен-клуба бяха привлечени зам.-кметът Марин Захариев, директорът на ОД на МВР комисар Кирил Хаджихристев и началникът на РИО на МОМН Иван Муцевски.

Вирни се горе