Младежи от 6 държави дискутират съвременния феномен „Евроскептицизъм”

Младежи от 6 държави дискутират съвременния феномен „Евроскептицизъм”

Сдружение „Екосвят Родопи“ – Смолян в качеството си на партньор на гръцката организация „You in Europe“ осигури участие на младежи от Смолянска област в младежки обмен по проект Euroscepticism?? Take your role and… face it!

36 участници от Гърция, Испания, Румъния, Италия, Полша и България работят творчески в изключително добрите условия и приятелска атмосфера, създадени от координиращата организация.

Целта на този младежки обмен е да популяризира сред младите хора изключително важния социално-политическия феномен на евроскептицизма и да ги попита чрез методите на неформално обучение за техните идеи и мнения и да предложат методи за това как да се справят с проблеми в техните държави.

Използвайки техниката “Ролева игра”, проектът дава възможност на участниците да изразят себе си, да драматизират ежедневни ситуации, които увеличават феномена на евроскептицизма и заедно с това да осъзнават явлението, опитвайки се винаги да предложат възможно решение за него без конфронтация. Това е проект с равно участие, равни възможности за идеи и изразяване на мнения винаги чрез алтернативния начин на учене, каквито не предлага официалното образование. Той дaва възмoжнocт зa coциaлнa paвнoпocтaвeнocт и интeгpaция, нacъpчaвaнe нa aĸтивнoтo yчacтиe в oбщecтвoтo и paзвитиe нa apтиcтичнocтта и тaлaнтите на младежите в приятелска среда.

Тук имаме само хубави моменти, които да споделим – обсъждаме, играем, учим се, надяваме се, обичаме!!! И продължаваме да си прекарвам страхотно!

А на интернационалната вечер посветена на България младежите представиха нашата страна чрез презентации, викторина, български деликатеси и голямо българско хоро на което играха всички – и поляци, и гърци, и италианци, и румънци, и испанци, а хорото, разбира се, водеха българи с българското знаме.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на ЕС. Цялата отговорност на съдържанието му се носи от Сдружение „Екосвят Родопи“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Програма „Еразъм+“ или на ЕК.

Вирни се горе