Миньорите спират децата си от училище

Миньорите спират децата си от училище

Миньорите от Мадан спират от вторник децата си да не ходят на училище. Това обявиха протестиращите миньори, които все още очакват заплатите си.

Въпреки разбирането от страна на училищното ръководство от учебното заведение “Васил Димитров” обясниха, че трябва да спазят закона и да пишат неизвинени на учениците, които отсъстват утре от училище.

В ефира на БНТ основният акционер на Горубсо заяви, че продължава да се търсят възможности за осигуряване на средства, с които да се изплатят дължимите заплати. Миньорите обаче заявиха, че при тези условия на труд няма да влезнат отново в мините.

Синдикатите обявиха, че са приели декларация, с която умоляват министъра на образованието да пусне децата във ваканция, наречена “Безпаричие”. Ние не спираме нашите деца. Те са принудени да не ходят на училище, заяви представител на профсъюзите.

Няма да има извънредна ваканция за децата на работещите в “Горубсо Мадан” заради това, че родителите им нямат възможност да им дават джобни, каза за “Хоризонт” министърът на образованието Сергей Игнатов. Той каза, че ще обсъди с експерти проблема там, но държавата е осигурила всички условия за нормално протичане на учебния процес.

Вирни се горе