Михалевски: Политическа чистка се извършва във ВиК-Неделино

Михалевски: Политическа чистка се извършва във ВиК-Неделино

Следизборна политическа чистка се извършва във ВиК – Неделино от страна на местната структура на ГЕРБ в общината. Това обяви пред журналисти в Смолян депутатът от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски. Днес той е провел спешна среща с кмета на общината Стоян Беширов, както и общинската организация на БСП, които са го информирали, че вчера е извършено 50%-но съкращение от персонала на експлоатационния район без за това да има някаква причина. Освен това се готви и закриване на дружеството в Неделино, като подразделението минава към Златоград. Михалевски е разговарял с директора на ВиК- Смолян инж. Атанас Атанасов, който обяснил, че причината за закриване на отдела е, че е губещ и няма сметка да се издържат 10-те служителя.

Според Михалевски в това няма никаква логика, защото в неделинския клон на дружеството няма администрация, а само 10 работника, които се грижат за водоснабдяването и отстраняването на аварии. Той бе категоричен, че мотивите клона да се закрие са политически, защото ГЕРБ наказва работниците в дружеството, които неизпълнили политически поръчки за местните избори, тъй като не успяло да вземе кметското място в общината.

Михалевски заяви, че ще иска среща с областния управител инж. Стефан Стайков и шефа на ВиК- Смолян инж. Атанас Атанасов, за да се запознае с политиката на дружеството в областта. Ако се окаже, че съкращения в подобен мащаб има само в Неделино, то със сигурност това ще е на политическа основа, смята депутатът. „Според мен ВиК, особено в Неделино, където безводието е изключително сериозен проблем, не бива да се закрива“, заявява той.

По думите му областният управител трябвало да се намеси чрез водната асоциация в областта, създадена преди две години. Сега тя фигурирала само на хартия, а е създадена, за да решава проблемите на хората.

Михалевски отново критикува МРРБ, като заяви че в последните две години то е неглижирало проблемите с ВиК сектора в страната, което на практика е блокиране на водната политика. „Няма място за политически репресии, когато се касае за водоснабдяването в Родопите. Това е непремерен ход, който ще създаде напрежение. С благоразумието на ГЕРБ и управителят на ВиК- Смолян това трябва да се промени“, призова още той.

По думите му в страната няма случай на съкращаване на служители от водни дружества.

Вирни се горе