Международния музикален фестивал „Ливади в планината“ в село Серафимово се отлага

Международния музикален фестивал „Ливади в планината“ в село Серафимово се отлага

Десетото издание на Международния музикален фестивал „Ливади в планината“ в село Полковник Серафимово се отлага.Това съобщи Радка Тунева-Янчевска – Председател на Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово.Екипа на фестивала „Ливади в планината“, т.н английски фестивал в село Полковник Серафимово, излезе официално изявление.

Те внимателно наблюдават ситуацията около пандемията на Коронавирус и са наясно, че ограниченията на местните власти за големи събирания и международните ограничения за пътуване, вероятно ще продължат неизвестно време. Дори ако тези ограничения бъдат отменени преди началото на месец юни, когато се провежда традиционно фестивала, то пак ще има проблеми с управлението на фестивала през това лято. Големият брой хора, идващи в селото, могат да застрашат здравето и благополучието на местните жители и това е риск, който не трябва да се поема. Затова са решили да отложат тазгодишния фестивал до юни 2021 г., пише в изявлението.

В допълнение англичаните съобщават, че това не променя движението на безплатния автобус, популярен като “Баби бус” всеки вторник.

Вирни се горе