Жител на Стойките: Селото е еталон за безотговорността на кмета Мелемов

Жител на Стойките: Селото е еталон за безотговорността на кмета Мелемов

„Стойките е еталон за безотговорността на кмета Мелемов“, коментира един от жителите на селото на проведена среща с представители от местна коалиция „Новото време“. „ Трябват ни високопроходими автомобили само за да можем да се придвижваме няколко метра нагоре. Хора не искат да идват и през зимата заради разбитите пътища“.

Кирил Хаджихристев и представители на „Новото време“ обсъдиха подробно настоящите проблеми на района, мнението на жителите за нужните мерки и спешните решения, които коалицията трябва да осъществи за тях. „Как не го е срам кметът Мелемов – едната улица е 3 метра широка, 350 метра дълга. Не спря да ни повтаря, че да се оправи трябват милиони и няма хора да го свършат от години. Искаме да го поканим да видим колко пари, време и хора са нужни, за да се оправи една улица 350 метра“, допълни друг жител на Стойките. „Другата улица е 100 метра и дори може да се оправи с фрезован асфалт. Кметът многократно обещаваше да ни изпрати специалист, който да направи анализ и да действаме. Никого не изпрати и повече не можехме да се свържем с него. Общината отказва да работи. И проект няма, при все че поискахме отдавна такъв от Мелемов. Никога не ни чу. Улицата е на 120 години и така и не ни помогнаха.“ „Постоянно ни лъжат с това колко декара гори има общината , колко пари са събрани от продажба, колко пари се събират от данъци. С тези данъци, които плащаме, трябва да се оправя селото и да се почиства. А дори и фирмата за почистване не минава – има дни, в които сме виждали как камионът просто подминава селото и не спира на пълни контейнери.“, сподели друг присъстващ на срещата.

Кирил Хаджихристев коментира: „ В „Новото време“ искаме да овластим гражданите. Сядаме с вас не само да ви слушаме, а за да ви чуем и да действаме. Процесът на промяна зависи и от вас. Десетки пъти сме коментирали тези въпроси и винаги се подминават с лека ръка. Властта не ни е самоцел, а инструмент, с който да можем да управляваме градивно тази община заедно с нейните жители така, че да бъде наистина ефективно и без задните интереси на подставени лица и кръг от фирми, които да грабят. Лично се заемаме с оправянето на улиците в най-кратък срок.“, ангажира се Хаджихристев с екипа си.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена форма

Вирни се горе