Зарко Маринов: Дора Янкова си създаде и медии, издържани от настанените от нея в Смолян външни фирми

Зарко Маринов: Дора Янкова си създаде и медии, издържани от настанените от нея в Смолян външни фирми

СИНЯТА КОАЛИЦИЯ – СМОЛЯН ВНАСЯ ЖАЛБИ СРЕЩУ ТВ ПРЕДАВАНЕ ЗАРАДИ НАРУШЕНИЕ НА ИЗБОРНИЯ ЗАКОН

В предизборната кампания в Смолян грубо се намесват медии, финансирани от обръчите от фирми около досегашния кмет Дора Янкова. Поредният пример за това е поведението на екипа на телевизионното предаване „Студио 999” във връзка със скандален скеч, визиращ кандидата на Синята коалиция за кмет на Смолян Зарко Маринов. Предизборният щаб на Синята коалиция- Смолян ще сезира ОИК, ЦИК, СЕМ и организацията „Прозрачност без граници” за случая с телевизионното предаване заради нарушения на изборното и медийно законодателство.

Екипът на „Студо 999” отказа да предостави копие на излъченото предаване, както и да входира писмо с искане да се излъчи право на отговор. Това посочи на пресконференция днес в Смолян кандидатът на Синята коалиция Зарко Маринов. Според него подобно поведение на доведения специално за изборната кампания телевизионен екип нарушава изборния закон и медийното законодателство. Телевизионното предаване „Студио 999” се появи в Смолян в средата на лятото и има договор за излъчване по двете кабелни телевизии в града до края на октомври, т.е. до края на предизборната кампания, посочи Зарко Маринов. Той допълни, че на зрителите в Смолян е спестена истината КОЙ СТОИ ЗАД „СТУДИО 999”

Сметките на предаването явно се плащат от „триглавата ламя” – фирми, издържани от такса смет на смолянчани – „ТИТАН КЛИНЪР”, „ЕКО ТИТАН ГРУП” И „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП”, смята Зарко Маринов. Той обясни, че продуцент на предаването е Иван Минев, син на участващ в директорските съвети на „ЕКО ТИТАН ГРУП” И „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП”- Величко Минев. Водещ на предаването е репортер от в. ”Дума”, а сцената от скандалния скеч се играе от член на предизборния щаб и пиар на Дора Янкова. Оставяме без коментар качествата на скеча и факта, че подобни цинични сцени са подходящи за друг часови пояс, а не за предаване с претенция за публицистичност, коментират от предизборния щаб на Синята коалиция. В този скеч се показва чалга културата на авторите му, каза Маринов.

След като настани обръч от фирми, които източват парите на смолянчани по посока Кърджали, Хасково, Бургас и т.н., Дора Янкова накрая реши да направи и СОБСТВЕНИ МЕДИИ ПОД ПРЯК КОНТРОЛ на тези компании, заяви Зарко Маринов. Очевидно тези фирми плащат за престоя на доведените в Смолян журналисти от „Студио 999” за луксозен хотел, за наем на студио, за излъчване на предаването по кабелните телевизии. Зрителят има право да знае това, подчерта издателят на в.”Отзвук” Зарко Маринов. Според него фирми, които се издържат от такса смет на смолянските данъкоплатци, продуцират предаване, което се опитва да влияе на избора на смолянчани. Че тези фирми наистина са „златната кокошка” за хората зад доведените медии, личи от данните във фирмения регистър, бе посочено на пресконференцията. Так например за 2009 г. тримата собственици на фирмата и членове на съвета на директорите на „Еко традекс груп” са си дали 648 хил. лева по договори за управление и контрол, по над 200 000 лева на човек, посочи Зарко Маринов.

Това е собственият им финансов отчет за първата година, когато получават авансово от община Смолян 836 хиляди лева за строителството на депото за твърди битови отпадъци в „Теклен дол“, каза Маринов и представи на журналистите документи. Сами ще видите, че нетните приходи от продажби са 836 хиляди лева, а разходи за персонала – 2000 лв. В крайна сметка от тези 836 хиляди лева, те са декларирали печалба преди облагане с данъци в размер на 450 хиляди лева, т.е. над 50% от сумата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе