Стефан Сабрутев:Резултатите показаха, че хората не са доволни от развитието на общината и активно търсят алтернативи

Стефан Сабрутев:Резултатите показаха, че хората не са доволни от развитието на общината и активно търсят алтернативи

Първият Ви коментар за резултатите от тези избори?

/Господин Сабрутев, приключи първият етап от избора за кмет на Община Смолян. Резултатите са окончателни: Вие сте на балотаж с вашия основен опонент – г-н Мелемов. Какво предстои от тук нататък? /

Гласуването на смолянчани опроверга широко тиражираната теза, че Община Смолян се развива прекрасно и всичко е „цветя и рози“. Резултатите показаха, че хората не са доволни от развитието на общината и активно търсят алтернативи. Съществена подкрепа получиха кандидатите за кмет и общински съветници, които назоваха очевидните проблеми – икономически, социални, демографски, екологични, порочни практики в разпределението на публичния ресурс и предложиха решения. В резултат – изборите за кмет на Община Смолян не са приключили.

Как ще коментирате личния си резултат – като очакван, или изненадващ?

Ако ме питате дали съм изненадан, че не спечелих изборите на първи тур – не, не съм. А съвсем сериозно – резултатът е очакван. Имаше много кандидати за кмет и е нормално протестният вот да бъде фрагментиран. Оценявам обективно качествата на всички участници в тази кампания, които се обявиха за промяна и получиха подкрепа. Не са изненада и усилията на досегашният кмет на всяка цена да запази позицията си. Очевидна за всеки, който ходи по улиците и общува с хората, е нарастващата през последните години обществена непоносимост към стила на досегашното управление. В този смисъл, нашата първа цел беше участие в балотаж. Тази цел е постигната. Резултатът, разбира се, не е само личен. Дължи се и на всички, които издигнаха и подкрепиха моята кандидатура, бяха до мен в тази кампания, положиха усилия. Най-вече се дължи на хората, които ни се довериха и гласуваха за мен. Благодаря Ви от сърце!

Каква ще бъде стратегията Ви в оставащите дни до балотажа?

Силовата, скъпа кампания и грозните анонимни публикации не са добра стратегия. Надявам се това е вече ясно и за опонента ми от ГЕРБ. Ние сме алтернатива на настоящето управление и няма да използваме техните методи за влияние върху гласуването. Това не е нашия начин и аз няма да направя компромис с морала и принципите си! Няма да променям своята стратегия – максимално много лични срещи с хората и диалог. Искаме нашите послания да достигнат до максимално много хора. Ако успеем да обясним достатъчно ясно стъпките в нашия план за развитие на общината, аз съм убеден, че смолянчани ще ме подкрепят.

За победа на втори тур обаче ще Ви бъде нужна допълнителна подкрепа. Очаквате ли да я получите от кандидатите, които не достигнаха до балотаж?

Най-важна за мен е подкрепата на смолянчани. Но не само на тези, които вече гласуваха за мен. Ще очаквам подкрепа от всички онези, които на първия тур се обявиха против досегашното управление и открито заявиха желанието си за промяна – гласоподавателите на Новото време, ДПС, Национален фронт за спасение, АБВ и независимия Мирослав Фисински.

Поздравявам всички кандидати, които водиха почтена кампания и защитиха открито идеите си за свободна от корупция, чиста, зелена и подредена община с работеща икономика, нови работни места и достойни доходи на хората. Приоритетите в програмите им са и мои. Отворен съм за диалог с всеки от тях. Не подценявам обаче интелигентността и личната позиция на избирателите другите кандидати. Осъзнавам, че основната отговорност за спечелване на доверието им ще бъде моя. Ще фокусираме нашата работа и към хората, които не отидоха да гласуват. Това е мълчаливото множество, което е разочаровано от досегашното управление на Община Смолян, но не разпознават алтернатива. Хората, които са отчаяни и не вярват, че нещо може да се промени, и то към по-добро. За съжаление, те са мнозинството в нашата община и задачата ми в следващите дни ще бъде да спечеля подкрепата на всички тези смолянчани.

Ако ми позволите да направя и следния призив към жителите на общината:

„Скъпи съграждани! Не се поддавайте на всички манипулации, които ежеминутно се тиражират. Гарантирам ви, че няма да бъде спряно санирането, няма да бъдат вдигнати данъците, няма да закривам театъра и ансамбъла, няма да уволнявам служители на администрацията, няма да работя и една секунда против съгражданите си! Като общински съветник 8 години защитавах вашите интереси и сега, когато искам вашето доверие нито за миг не съм си помислил, че ще правя нещо против вас. Не един път съм доказал, че работя и ще продължавам да работя за съгражданите си. Смолян е нашия дом и е време да го третираме като такъв, а не като нещо чуждо. Тук сме израснали, тук растат и нашите деца. Убеден съм, че никой от нас не иска да отглежда емигранти, но ако не вземем мерки ДНЕС, за да ПРОМЕНИМ БЪДЕЩЕТО на Общината, точно това правим. От нас зависи дали Смолян ще бъде развиващ се, модерен, областен център или областен град със замиращи функции.

Изборът е наш, както и отговорността! Подкрепете ме с номер 56 !“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена форма

Вирни се горе