Стефан Сабрутев е кандидатът за кмет на Левицата в Смолян

Стефан Сабрутев е кандидатът за кмет на Левицата в Смолян

Българската социалистическа партия в Смолян издигна кандидатите си за Местни избори 2019 година!

Стефан Сабрутев е избран единодушно за кандидат за кмет на общинската конференция, която се проведе на 8 септември 2019г. и предстои да бъде утвърден от Националния съвет на БСП.

Сабрутев е ръководител на групата съветници от БСП и втори мандат съветник от гражданската квота. Той е отявлен опозиционер на политиката на досегашния кмет и остро се противопоставя на неговата невъзможност да решава проблемите на града и населените места в общината през последните 8 години.

Той е известен предприемач в сферата на търговията със строителни материали на територията на област Смолян. Семеен с две деца.

Инициативен е и има широк спектър от познания в икономическата сфера. Неговата ангажираност към обществения живот в общината и социалната му чувствителност към проблемите на хората са видни и преди първия му мандат като общински съветник.

БСП издига и подкрепя неговата кандидатура за кмет и апелира за подкрепа към него от всички, които желаят промяна на метната власт в община Смолян, независимо от политическите им убеждения.

До този етап, висшият орган на БСП утвърди останалите кандидати на БСП в област Смолян. Кандидат за кметския стол в Баните ще бъде Севдалин Хъшинов, в Златоград е Емил Хумчев и в Чепеларе Панталей Мемцов. БСП в Девин и Рудозем, застават зад кандидати, които ще бъдат издигнати от широки коалиции, като в града на термалните води, кандидат е нотариусът Здравко Иванов, а в миньорския град е ветеринарният лекар д-р Нези Хутева. На този етап от левицата в Смолянско не са обявили своята кандидатура единствено за Община Доспат.

Кандидатът на БСП за кмет на смолянското село Виево е Венко Палчев, Митко Чочев е кандидатът за кмет на село Могилица. Сийка Суркова е получила получи подкрепа за кандидат- кмет на село Момчиловци. “Листата за общински съветници е добро съчетание на младежка енергия, опит и общественици с добра експертиза!”, съобщиха от партията.

Вирни се горе