Понижаване на данъците и таксите за таксиметрови услуги в община Смолян, дискутираха на среща Дора Янкова и представители на бранша

Понижаване на данъците и таксите за таксиметрови услуги в община Смолян, дискутираха на среща Дора Янкова и представители на бранша

Понижаване таксата на разрешителните за таксиметрова дейност и облекчаване на местните данъците за таксиметрови автомобили, дискутираха на среща представители на бранша и кандидатът за кмет на община Дора Янкова. В присъствието на кандидатите за общински съветници от БСП -инж. Атанас Устабашиев, Илия Годев, Стефан Сабрутев, Радой Краев, Петър Харадинов, Евгений Атанасов и Михаил Генчев, Янкова увери, че с бюджета за догодина ще се предвидят корекции в данъчното облагане, които ще облекчат такситата и автомобилните фирми, засегнати от кризата. Таксата за разрешителни ще се намали от 100 на70лв. Янкова обясни, че това е политика на подкрепа, тъй като в последната година правителството е увеличило осигуровката на таксиметровите шофьори, а същевременно нарастват цените на застраховките, горивата, маслата и др. Отчетоха се и изградените 30 улици през мандата и построените 30км. общински пътища към селата.

На срещата Дора Янкова лансира и идеята си таксиметрови шофьори да бъдат обучени като туристически гидове. Те не само ще превозват туристите до основните дестинации на региона, но ще и правят кратка беседа за дадената забележителност. Гидовете –шофьори ще получат и актуални карти с информация за местонахождението на обектите. Предвижда се и създаване на открита линия в общината, на която шофьорите ще дават информация за забелязани нередности- непочистени пътища, дупки, липсващи табели и прочие. По този начин в партньорство ще се реагира своевременно за възникналите проблеми. Янкова призова таксиметровите шофьори да учредят свой клуб, който да се институционализира и да участва в различни проекти и форуми. В града и големите села ще се поставят още автомати за повикване на такси, ще се обособят и нови стоянки.

Таксиметровите водачи поставиха въпроса за необходимостта от безплатни химически тоалетни около пиаците. Янкова се съгласи, че това е добро предложение, като те ще могат да се използват и при събори и масови прояви.

Представителите на таксиметровия бранш подкрепиха идеите на Янкова. Те дадоха и добра оценка за направената пътна маркировка и пешеходни пътеки. Поставиха добра оценка и за възстановяването на улиците след проекта за водния цикъл, като изказаха някои забележки по конкретни улици. Янкова даде уверение, че те също ще се ремонтират, след цялостното асфалтиране на улиците „Първи май“ и „Невястата“, което тече от началото на седмицата. На срещата се постигна съгласие и за ограничаване допустимия брой на такситата.

“Купуването и продаването на гласове е престъпление”

Вирни се горе