Общината се е превърнала в седянка, смятат в с. Полковник Серафимово

Общината се е превърнала в седянка, смятат в с. Полковник Серафимово

Защо общинската администрация е толкова раздута, има по 4-5 човека в стая, а в същото време липсва всякакво съдействие от страна на служителите там, попитаха жителите на село Полковник Серафимово

Два дни след официалното представянето на управленската платформа, издигнатият от БСП кандидат за кмет на Община Смолян Стефан Сабрутев посети Полковник Серафимово – родното село на настоящият кмет Мелемов. На срещата присъстваха повече от тридесет жители на селото, както и кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция БСП за България Здравка Кавалова, Стефан Бадев, Костадин Чаталбашев, Димитър Кръстанов и Георги Славов. Присъстващите очакваха с нетърпение срещата със Сабрутев и възможността да споделят проблемите, исканията и препоръките си към кандидатите.

Още в началото на срещата кандидат-кметът на БСП обобщи: “Познавам селото, защото съм част от ловната дружинка и прекарвам не малко време тук. Сега идвам като кандидат за кмет и с желание да помогна с каквото мога. Много пъти сме си говорили с приятелите тук, че селото сякаш е забравено от управляващите в Смолян и липсва подкрепа за решаване на проблемите. Сега е момента да обсъдим идеи как може да се навакса пропуснатото време и възможности.“

За жителите на селото особено наболял проблем е пътната инфраструктура. „Плащаме винетки, пътни данъци, а път няма“, недоволстваха хората. Тук от няколко години успешно се провежда музикален фестивал, а местните жители се опитват да развиват туризъм, и популяризират Полковник Серафимово като атрактивна дестинация за отдих, но поради лошото състояние на пътя и липсата на комуникация с Община Смолян този процес е бавен и труден.

Жители на селото директно попитаха защо общинската администрация е толкова раздута, има по 4-5 човека в стая, а в същото време липсва всякакво съдействие от страна на служителите там. „Общината се е превърнала в седянка, освен да стоят на топло, друга файда няма“ негодуват хората от селото. За тях е необяснимо как така, в 21-и век, в страна-член на ЕС няма електронно обслужване и, че за всеки документ, който им е необходим, те губят по един ден в път и чакане пред кабинети.

Снегопочистването в селото е също недобре организирано, действа се на парче, обществените поръчки се правят така, че да се почиства само основната улица, останалите улици не са приоритет.

„Искаме да развиваме целогодишен туризъм, а зимата самите ние не можем да се приберем по домовете си“, оплакват се хората.

По техните думи, ако не са спонсорите и чужденците, живеещи в селото, дупките с години ще остават незакърпени. Чужденците с имоти в селото организират дори транспорт за възрастните. Доверие в кмета отдавна няма, а дори неговата къща се руши в родното му село. Кандидатът за кмет от Коалиция БСП за България и общинските съветници увериха хората, че мерките, залегнали в програмата за управление на общината, са точно с цел да се помогне на села като Полковник Серафимово и да им се даде шанс да се развиват. В края на срещата, жителите на Полковник Серафимово емоционално изпратиха Сабрутев с думите “Имате нашата подкрепа за кметските наместници. И ние, хората в селата, имаме нужда от човек, на който да разчитаме”.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Платена форма

Вирни се горе