Обръщение на Николай Мелемов, кандидат за кмет от ПП ГЕРБ на община Смолян

Обръщение на Николай Мелемов, кандидат за кмет от ПП ГЕРБ на община Смолян

Уважаеми съграждани,

Вече два мандата аз и екипът ми работим и постигнахме много успехи. Разбира се, допускахме грешки, понасяхме критики – понякога градивни, понякога не, но натрупахме управленски опит и знаем как да решаваме проблемите. Ако получим подкрепата ви, няма да загубим ценно време в проучвания на механизмите, а ще заработим от първия ден. Ще търся подкрепа от всички хора, които искат развитието на региона ни да продължи с по-ускорени темпове. Предстои реализирането на проекти, чиито плодове тепърва ще се берат, както и амбициозни нови начинания.

Моите три основни приоритета ще бъдат: децата, благоустрояването и чистотата. Смолян бе обявен за град на знанието и това не е случайно. Гордеем се с ученолюбиви деца, с изключителни преподаватели, добри родители, отговорни директори и почти перфектна комуникация между институциите. Скромният принос на общината е, че модернизира и надгради учебната база, създаде чудесни условия за спорт и забавления, положи немалко усилия, за да няма отпаднали от училище деца. Искам да развиваме общината в същата насока, защото Смолян става все по-красив, уютен и може би е най-доброто място за отглеждане на деца.

Поставили сме основата за справяне с трите важни градски проблема – замърсяването на въздуха, организацията на движение и сметосъбирането. Имаме прекрасна природа, но поради това, че повечето хора се отопляват на дърва и въглища, в определени дни през зимата въздухът е замърсен. Общината разработи проект, който е обезпечен от ОП „Околна среда“ с 9,6 млн. лв. Планът е да бъде подменена горивната база в 3000 домакинства с отопление, което е щадящо за околната среда – климатици, газ, пелети. Наболява нуждата от промяна в организацията на движението. Затова сме планирали повече улици с еднопосочно движение, оползотворяване на нови пространства за паркинги, да се въведат платени зони, да се изградят етажни паркинги. На приключване е 15-годишният договор за сметопочистване, за който понесохме сурови критики, макар да е подписан от предходното управление. Вече работим за промяна. Тази дейност от м. септември 2021 г. ще се изпълнява от Общината.

Не ми се иска да се връщам години назад, но и не трябва да се забравя, че преди 8 г. община Смолян беше във фактически фалит – с огромни задължения, неплащани дори от 2003 г. Към днешна дата тя е стабилна финансово, няма неразплатени задължения за повече от година назад.

След период на управление едно от най-важните неща е да си съхранил всички ценности, които си притежавал и да не те притесняват никакви въпроси. Проблемите нямат политически цвят и изискват усилията на всички ни. За мен по-важно е да чувам градивната критика на обществото, отколкото безкритично одобрение за действията ми. Затова досега не загубих връзка с вас, не се самозабравих, общуването с мен не стана по-сложно.

Убеден съм, че можем да постигнем всичко, ако сме заедно в каузата Смолян!

На 27 октомври с номер 43 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена форма

Вирни се горе