„НОВОТО ВРЕМЕ” в Петково: В бъдеще хората сами ще предлагат кандидати за кмет на селото

„НОВОТО ВРЕМЕ” в Петково: В бъдеще хората сами ще предлагат кандидати за кмет на селото

„Привестваме желанието ви като жители на Петково да предложите на бъдещото ръковоство на общината да назначи кмет на селото след организирано от самите вас общоселско събрание”, заяви кандидатът за кмет на местна коалиция „НОВОТО ВРЕМЕ” (Коалиция за развитие на община Смолян – КРОС) Кирил Хаджихристев. Тази теза предизвика ентусиазъм и аплодисменти и бе ясен сигнал за отношението на местните хора към изтичащия мандат на действащия кмет Юлиан Чиев.

„Прави впечатление, че високият интерес към темата ангажира вниманието на местните жители, белег е за реално наличие на гражданската активност тук. Ние като непартийна организация само можем да приветстваме подобно усилие и да поемем ангажимент да го съхраним. Да го насочим към добри каузи за подобряване на условията за живот в Петково. Статутът на общоселските събрания е важен и трябва да бъде подкрепян – само местните познават детайлно проблемите на населеното място и могат да предложат най-доброто за него. От нас са действията.”, добави още Хаджихристев.

Проблемите на местните хора са свързани с лошото сметосъбиране на населеното място, амортизирана канализация, обезлюдяването на Петково – основни проблеми за цялата община Смолян от години.

На срещата местните хора изразиха открито недовоство от работата действащия кмет и силната му зависимост от управляващата общинска администрация в Смолян. Пожелал анонимност жител заяви, че г-н Чиев „обикаляше селото преди тази среща и се опитваше да спре да дойдат хората тук… Ние си го знаем като доста партийно ангажиран и това дразни местните хора”. Представителите на местна коалиция „НОВОТО ВРЕМЕ” (Коалиция за развитие на община Смолян – КРОС) заявиха, че подобно поведение е недопустимо и не може да бъде толерирано и се ангажираха с проверка на случая.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !

Платена форма

Вирни се горе