Николай Мелемов се уплаши от дебат с Дора Янкова

Николай Мелемов се уплаши от дебат с Дора Янкова

Николай Мелемов се уплаши от телевизионен и радио дебат с Дора Янкова. Кандидатът за кмет на община Смолян от ГЕРБ отказа участие в два дебата, предвидени да се излъчат по БНТ и радио „Фокус“. Още в понеделник от държавната телевизия изпратиха покана до двамата претенденти за кметския пост в община Смолян, който ще се определи след балотажа на 30 октомври, а във вторник вечер и от радио „Фокус“ . Веднага след получаването на поканите Дора Янкова прие. По-късно стана ясно, че Николай Мелемов отказва да участва в дебатите и в двете медии.

Нежеланието на Мелемов да участва в дебата можем да отдадем на това, че кандидатът за кметския стол на ГЕРБ няма програма, няма какво да предложи на избирателите от общината, и че само със заклинания и фабрикуване на клевети за Дора Янкова трудно може да се обоснове желанието да управляваш Смолян.

Освен ясното нежелание да се изложат идеите на претендента от ГЕРБ доколкото ги има, в открита дискусия, това е и обидно отношение към гражданите на общината, гласували на вота на 23 октомври и най-вече към тези, които са гласували за ГЕРБ.

Ако по време на предизборната кампания не се дискутират важните за общината теми, да се състои дебат по проблемите на общинската политика означава, че проблемите на хората и бъдещето на общината не те интересува.

Жителите на Смолян са интелигентни и мъдри хора. Те могат да преценят кой е готов да застане открито пред тях и да заяви ясно намеренията си за развитие на общината и кой се страхува от възможността да излага публично идеи, които или няма, или не може да защити. До момента кандидатът на ГЕРБ не е представил програма за управление на общината, нещо повече – веднага след номинацията му за кмет на Смолян, запитан от журналисти от столични медии за приоритетите му, той отговори, че към момента няма такива.

Писмо До ръководството на БНТ

Уважаеми дами и господа, Благодаря на Българската Национална телевизия за поканата публично да дискутираме с опонента ми от ГЕРБ проблемите на Смолянска община. Като потвърждавам готовността си за участие в дебата на 26.10. 2011г. в ефира на БНТ разчитам, че чрез авторитетната ви медия, ще дадем възможност на жителите на общината да предценят кой от нас какви решения предлага и на чия страна са знанието, опита и компетентността. Убедена съм, че дължим на смоленчани това, за да ги улесним в предстоящия избор. С уважение: Дора Янкова 25.10.2011г. гр. Смолян

Вирни се горе