Над 60 са кандидатите за кметове в 10-те общини на област Смолян

Над 60 са кандидатите за кметове в 10-те общини на област Смолян

12 са кандидатите за кмет на Смолян

Над 60 са кандидатите за общински кметове в област Смолян, които ще се борят за кметското място на предстоящите местни избори на 27 октомври. Това сочат справките на общинските избирателни комисии.

Регистрираните партии и коалиции в ОИК-Смолян са общо 12. От справката на ОИК- става ясно, че до крайния срок са се регистрирали за участие в местните избори 12 кандидати за кмет на община Смолян , единият от които независим Мирослав Фисински, а останалите са от партии и коалиции. Седем населени места в общината ще имат право на избор на кмет. А местният парламент отново ще се състои от 29 общински съветника.

Оповестените имена на кандидатите до момента са Николай Мелемов, който ще се бори за трети мандат в община Смолян от партия ГЕРБ. Стефан Сабрутев е кандидатът на БСП, инж. Румяна Фиданова ще бъде кандидат на ДПС, заместник-областният управител Владимир Гърбелов е издигнат от НФСБ, а Мирослав Фисински е независим.

Петима са кандидатите за кмет в община Доспат . В битка ще влязат партиите ГЕРБ, ДПС, АБВ, ВМРО и БСП. „Воля“ и СДС ще се борят за кметове на кметства и общински съветници.

12 партии и коалиции се регистрираха за местните избори в Девин . Седем ще са кандидатите за общински кмет. Те ще бъдат издигнати от ГЕРБ, „Атака“, „Движение заедно за промяна“, „Нова алтернатива“, „Обединена социалдемокрация“, Коалиция „МИР“. БСП и ДПС ще издигнат единна кандидатура. „Земеделски народен съюз“, „Новото време“, ВМРО и НФСБ ще участват в изборите за общински съветници и кметове на кметства.

В Мадан в битката за общински кмет влизат четирима кандидати, на ДПС, ГЕРБ, ВМРО, БСП. Останалите две партии регистрирани за изборите партии са АБВ и „Воля“, които ще се борят за места в местния парламент.

Седем ще са кандидатите за общински кмет в Рудозем. Те са издигнати и подкрепени от ГЕРБ, ДПС, „Демократична България“, „Партия на Зелените“, ВМРО, СДС, „Земеделски народен съюз“ и БСП, които издигат единна кандидатура.

Рекорден брой кандидати са кандидатите за кмет на община Неделино. Девет партии и коалиции влизат в битка за родопския град. Това са: „Партия на зелените“, „Мир“, БСП, „Двжение България на гражданите“, ГЕРБ, ДПС, НФСБ в коалиция с Обединена социалдемокрация, ВМРО, АБВ. Още две партии ще издигнат кандидати за кметове на кметства и общински съветници.

Шест са кандидатите за кмет на Златоград . Там ще се борят за вота на хората на 27 октомври -Партията на зелените заедно с ВМРО, „Демократична България“, ГЕРБ, ДПС, НФСБ, БСП. Два инициативни комитета са издигнали кандидатури на независими общински съветници.

Пет партии ще издигнат кандидати за общински кмет в община Баните . Общо осем партии и коалиции са се регистрирали в ОИК за участие в местните избори.

Осем ще влязат в надпревара за кмет на Чепеларе . Един независим кандидат и седем издигнати от СДС, „Атака“, БСП, ДПС, ВМРО, ГЕРБ и НФСБ.

Три партии се регистрираха за местния вот в Борино . ДПС и ГЕРБ ще спорят за кметското място в общината, докато „Воля“ ще участва с листа за общински съветници.

Вирни се горе