Инж. Зарко Башев: Ние имаме експертизата и желанието за работа

Инж. Зарко Башев: Ние имаме експертизата и желанието за работа

Инж. Зарко Башев е водач на листата за общински съветници на ПП „Вяра, морал, родолюбие, отговорност – Национален идеал за единство“. Собственик и управител е на „Бапа спорт“ ЕООД. Семеен, с две деца.

Какво Ви мотивира да се включите в местните избори?

На първо място е кандидатът за кмет – г-н Дурев, и на второ – в последния мандат, наблюдавайки работата на ОбС, дори може да се каже, че почти не е имало Общински съвет през изтичащия мандат. В една община ОбС е органа, който реално би трябвало да управлява общинските дела, а кметът е изпълнител на решенията на ОбС. Това нещо не се видя и според мен резултатите не са добри, както за общината, респективно и за жителите й.

Какво искате да направите за общината – какви са основните проблеми и приоритети и откъде трябва да се започне?

Най-вече трябва да се наблегне на спазването на законите и работата, която трябва да изпълнява ОбС, респективно и кметът да изпълнява задълженията си, защото не може да се работи без бюджет, без отчет, да се нарушава финансовата дисциплина, да не се правят прозрачни търгове, процедури и т.н. Всичко това води до един хаос, една неработеща администрация и липса на резултати, което пък води до постоянното увеличаване на безработицата и намаляване на населението на общината, тъй като безработните търсят работа или във вътрешността на страната, или в чужбина и като намерят добри условия прибират и своите семейства и по този начин ние се обезлюдяваме.

Какво ще направите в този аспект?

Лостовете на една община и на един кмет за намаляване на безработицата са много. Когато има един добър синхрон между ОбС и кмета, мисля че има много възможности – чрез Европейски програми, чрез една добра и грамотна кореспонденция с управлението на страната и на областта може да се работи. Може да се подобрява и инфраструктурата, условията за работа, условията за живот и т.н. По този начин хората от общината ще имат по-голяма възможност да намерят реализация. Може би няма да можем да ликвидираме напълно безработицата, но важното е да спрем напускането на хората от общината. Това е много важно, особено за хора като мен, които са инвестирали в тази община – нашият капитал са хората.

Какъв е апелът Ви към хората?

Да изберат правилното управление. Хората, които имат възможности, нямащи користни цели, които да преследват в управлението, а които искат да помагат и да работят – както с експертиза, така и с желание. Ние имаме и експертизата и желанието за работа.

Вирни се горе