Инж. Румяна Фиданова: Искаме властта, за вас хората, защото можем и знаем как

Инж. Румяна Фиданова: Искаме властта, за вас хората, защото можем и знаем как

Искаме властта за хората, за вас, защото можем и знаем как! Това заяви кандидат-кметът на Движението за права и свободи за Община Смолян, инж. Румяна Фиданова на предизборна среща с жителите на село Градът. „Движението за права и свободи има най-подготвените и можещи хора в редиците си, както и голяма проектна готовност, за решаване на проблемите на хората по места“, добави инж. Фиданова. Кандидат-кметът на ДПС за Смолян отбеляза, че и листата с кандидатите за съветници на Движението е изградена от добри професионалисти в своята сфера, като те са сериозни и кадърни хора. „За да можем да ви помогнем ни е нужно първо вашето доверие, след което сами ще се уверите във възможностите на ДПС и отношението на партията, към хората, които са ни гласували доверие“, добави инж. Фиданова.

Като пример бяха дадени населените места от община Смолян, в които ДПС е имало кметове през последните четири години – Сивино, Ровина и Стража и как са решавани проблемите през годините там. Отново се изтъкна работата на ДПС и в съседните общини Мадан и Рудозем, както в Борино и Неделино, където са реализирани редица проекти през годините. Областният председател на Движението за права и свободи Салих Аршински, който е и водач на листата на Движението в Смолян отбеляза, че през последните години са реализирани различни проекти в областта на стойност от около 110 млн.лв., като от тях около 70 млн.лв. са в общини на ДПС. Представителите на ДПС изразиха силното си възмущение от пътната инфраструктура до селото, която е в окаяно състояние, а същевременно тя свързва и едно от най-посещаваните туристически обекти в региона „Момчилова крепост“. Хората от селото също изразиха възмущението си от безразличието на управляващите през годините и абдикацията им от проблемите на селото.

„Много трудно се правят избори, когато през годините, представителите на различните политически партии са минавали, обещавали неща, които после не са изпълнявани, а положението в селата се е влошавало, а не се подобрявало“, коментира Салих Аршински . Той изрази несъгласието си с това, което е получавано като отговор от страна на управляващите, към жителите на с. Градът, че проблемите не са решени заради липсата на средства. „Когато има желание се получават нещата, могат да се намерят средства“, добави Аршински. Като пример даде една от общинските фирми – „Смолян – Автотранспорт“, която през годините няма никаква дейност освен да събира наеми. Приходите й са около 70 000 лв. за година, както и разходите за заплати във фирмата. „Тези пари, които се дават за заплати там за година, са достатъчни да се направят 2 км пътна отсечка до селото, с всичките необходими отводнителни системи и придружаващи дейности до асфалтирането, за да имате добър път до селото“, категоричен бе Аршински.

Областният председател на ДПС припомни, че с решение на всички съветници, без представителите на Движението е удължен „живота“ на това дружество, като остави на хората от селото извадка от протокола от гласуването на заседание на Общински съвет – Смолян през месец май. Местните изразиха и страха си, че и този път ако гласуват за различни хора, различни от властта, отново ще получат безразличието на управляващите през идните четири години. Тази теза обаче не бе приета с категоричност от представителите на ДПС. „Няма как да се съгласим с вас, защо селата като Сивино, Стража и Ровина не бяха изоставени през последните четири години, след като там избраха кметове на ДПС, а напротив нещата се получиха именно там“, добави Аршински. Той гарантира, че ако в с. Градът, този път дадат доверието си на ДПС с № 55 на изборите на 27 октомври, както за кмет, така и за общински съветници, то те са готови да им докажат, какво може Движението и как се решават проблеми, не с приказки, а на яве с факти.

„Доверете се на екипа на ДПС и ще видите разликата, защото ние от ДПС милеем за малките населени места и до сега няма случай, партията да си е изоставяла хората, които са й гласували доверие“, категорична бе инж. Фиданова. Бяха засегнати още наболели теми за селото, като проблемите с водоснабдяването и извозването на учениците. На предизборната среща на ДПС в с. Градът бяха още кандидатите за общински съветници Милен Журналов , който е председател на общинската структура, Вижданка Младенова , Елица Касабова , Марияна Краева , Адрияна Дилянова и Валентин Кръпчев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена форма

Вирни се горе