Инж.Румяна Фиданова, ДПС:Искаме да превърнем Смолян в един модерен и по- привлекателен град

 Инж.Румяна Фиданова, ДПС:Искаме да превърнем Смолян в един модерен и по- привлекателен град

За промяна на визията и превръщането на Смолян в един модерен и по- привлекателен град, в който да има контрол на всички нива, от извършването на строителни дейности, до изразходване на всяка стотинка от бюджетни средства се обяви кандидат-кметът на ДПС инж. Румяна Фиданова.

„Ние от ДПС искаме да превърнем Смолян в един модерен и цивилизован град, в който всеки да намери своето място за развитие, без зависимости и договорки“, коментира инж. Фиданова на предизборна среща с жителите на квартал „Чилингирска махала“.

Кандидат-кметът на Движението за права и свободи за Община Смолян, представи пред присъстващите своята визия за управление, като гарантира пред тях,че контролът на всички нива ще бъде водещ в работата й, ако тя и нейният екип получат доверието на хората.

Една от основните теми, която беше дискутирана бе сметопочистването и сметоизвозването в града, като хората се интересуваха, кога и как може да се прекрати договора на настоящата фирма, която извършва тези дейности на този етап. Видимо жителите на „Чилингирска махала“ бяха недоволни от услугите, както и зимното почистване.

„Няма договор, който да не може да бъде прекратен и това може да ви го каже всеки юрист“, коментира водачът на листата с кандидат съветници на ДПС Салих Аршински, който е и областен лидер на Движението.

Той посочи, че дори има разтрогнат договор на въпросната фирма в съседна община – Мадан.

Екипът на ДПС припомни на хората, че в тяхната управленска програма е залегнало създаването на Общинско дружество, което ще се грижи за почистването и озеленяването на града, като пресметна, че ще бъдат спестени значителни средства на бюджета на Община Смолян за тези дейности.

„Не случайно нашият кандидат-кмет залага на контрола, той е човек инженер, който разбира от строителство, а има и солиден стаж зад гърба си в контролните дейности. Когато има контрол, то ще бъдат спрени изразходването на средства за кухи дейности, които ще бъдат пренасочвани в правилна посока“, добави Аршински.

За пореден път даде пример и с общинската фирма „Смолян – Автотранспорт“, която има приходи от около 70 000 лв за година, като се занимава само с отдаване на помещения под наем, а получените пари се разпределят за заплати на двама служители.

„Подобни “кранчета“ трябва да бъдат спрени, а парите да се пренасочват за други дейности, като детски градини, училища и др. „ добави Аршински.

Инж. Фиданова изрази и силната подкрепа, която получава екипа от страна на ДПС и увери хората, че ако те направят своя избор с номер 55 на 27 октомври и нейният екип има възможността да управлява общината, то те ще имат възможност да видят, какво постига партията, там където получи мандат за управление.

Кандидат-кметът на ДПС подчерта още, че един от основните приоритети, ще бъде спиране на миграцията на хората, привличане на инвеститори, като се надява, че това ще спомогне значително за повишаване на жизнения стандарт на хората от общината.

На предизборната среща присъстваха и кандидат-съветниците от листата на ДПС Милен Журналов, Вижданка Младенова, Елица Касабова, Адрияна Дилянова, както и председатели на местни съвети на Движението.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена форма

Вирни се горе