Хаджихристев: Ангажирали сме се да спасим Широка лъка от сигурно заличаване

Хаджихристев: Ангажирали сме се да спасим Широка лъка от сигурно заличаване

Представители на местна коалиция „Новото време“ ( Коалиция за развитие на община Смолян) се срещнаха в понеделник с жители на село Широка лъка в местното читалище. На отворена среща кандидатът за кмет на Смолян инж.Кирил Хаджихристев и водачът на листата за общински съветници Кирил Асенов обсъдиха тежките теми, засягащи региона.

„На първо четене, да поговорим лично за истините и лъжите, които ви биват говорени относно Перелик“, заяви Кирил Асенов. „Ние не искаме да направим едно неконтролирано строителство и да унищожим екосистемата на региона, допускайки грешки, подобни на тези в Пампорово. Искаме да се погрижим за изграждането на истински архитектурен код, с който местността да бъде разпознавана, но и да бъдат съхранени традициите, внедрявайки ги в модерните модели за развитие на една екоместност. Искаме да развием практика, която да привлича хора, не да ги гони.

На въпросите как, при туристически сезон в района едва стотина дни, при това с незапълнени помещения, ще се вдигне интересът към целогодишна заетост в Широка лъка, представителите на „Новото време“ отговориха: „Световна тенденция е селският туризъм да бъде все по-привлекателен, главно заради изживяването, което се търси. Съответно и цената, която туристът е склонен да си заплати, е значително по-висока. Това млякото ти да е прясно издоено на сутринта, зеленчуците да ти бъдат от градината, пастърмата, която ти сервират, да бъде домашна – съвременният платежоспособен турист оценява особено много органичността, естественото изживяване в една местност и е готов да си плаща. Устройството на местността е такова, че при изграждането на писти в региона, които да обвързват селата с Перелик, това няма да бъде абсолютно риск за областта от екосъобразна гледна точка, а напротив – ще я изпълни с живот.“ Водачът на листата на „Новото време“ Кирил Асенов посочи: „ Поминъкът в региона е пряко обвързан и с дървообработката, поради което ние работим върху това да се изградят модернизирани условия за по-висококачествена преработка на дървен материал, съответно продукцията от областта да бъде по-висок клас и съответно значително по-печеливша за жителите. А вече сме изградили и нужните съоръжения, чрез които да гледаме едни от най-добрите овце в света в региона – над 7000 бременни женски и се увеличават. Всичко това е направено от нас с умисъл в полза на региона и по такъв начин, че никога да не попречи на запазването на природата.“

„Способни сме да работим като модерна държава за опазване на това, което ни е дадено като благословия. Перелик и всичко, до което би довело неговото развитие и истинското обединение на местните села в един естествен еко курорт- фестивален туризъм, селски, планински и ски, културен, пещерен, еко- и енотуризъм- ще вдъхнат истински нов живот на местността и запазването на културата и традициите за поколения напред. Имаме огромният ангажимент да спасим един регион с всевъзможни дадености от сигурно заличаване.“, заяви кандидатът за кмет на местната коалиция „Новото време“ с номер 74 инж. Кирил Хаджихристев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена форма

Вирни се горе