Ето имената на кандидатите за кметския стол в останалите 9 общини на област Смолян

Ето имената на кандидатите за кметския стол в останалите 9 общини на област Смолян

Над 30 са регистрираните кандидати за кмет в десетте общини на област Смолян за предстоящите местни избори през октомври. Това стана ясно от регистрациите в общинските избирателни комисии (ОИК) по места.

Както вече писахме, седем са кандидатите за кмет в Община Смолян. Това са Мирослав Фисински – независим, Николай Мелемов от ПП ГЕРБ, Петър Кадиев от АБВ, Кирил Хаджихристев от Местна коалиция „Новото време“, зам.- областният управител Владимир Гърбелов – НФСБ, Стефан Сабрутев , кандидат на „БСП за България“ и инж. Румяна Фиданова от ДПС.

Ето имената на кандидатите за кметския стол в останалите 9 общини на област Смолян, които ще участват на предстоящите местни избори на 27 октомври 2019г.

В община Мадан регистрираните кандидати за кметското място са досегашния градоначалник Фахри Адемов Молайсенов от партия “Движение за права и свободи” – ДПС и Веселин Сергеев Атанасов, кандидат на партия ГЕРБ.

В община Златоград кандидатите са трима. Невена Николова-Александрова от НФСБ, Емил Хумчев е кандидатът на БСП и досегашния управник на ГЕРБ Мирослав Янчев.

Петима са претендентите за кметското място в община Неделино . В надпреварата се впускат Христо Илиев Петров- кандидат на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ, Севдалин Милчев Чандъров- Партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане), Емил Василев Войводов е кандидатът на ПП ГЕРБ, Стоян Стефанов Беширов се кандидатира от Местна Коалиция “Национален фронт за спасение на България” (Обединена социалдемокрация) и независимия кандидат Боян Радоев Кехайов, досегашен управника на общината.

В община Рудозем на местните избори за кмет ще участват Незиха Хайриева Хутева, издигната и подкрепена от Местна Коалиция “ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ)”, Румен Венциславов Пехливанов, досегашен кмет и кандидат на Движение за права и свободи – ДПС и Радослав Валентинов Филизов от партия ГЕРБ.

Трима са претендентите за кметсктия стол в община Девин . Това са ПЛАМЕН МАЛИНОВ БАЛТАЛИЙСКИ, кандидат на Местна коалиция “МИР”( Коалиция "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ",Политическа партия "МИР"), ЗДРАВКО ВЛАДИМИРОВ ИВАНОВ издигнат и подкрепен от БСП за БЪЛГАРИЯ (ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ, БСП за БЪЛГАРИЯ) и досегашният кмет Красимир Росенов Даскалов, кандидат на ПП ГЕРБ.

И на тези местни избори, интересът към кметския стол е провокирал вниманието на осем кандидати да управляват община Чепеларе. Това са: ДИМИТЪР ЛЮДВИГ ЯНЪКОВ,кандидат на СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ /ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ/; досегашния кмет СЛАВКА ВАСИЛЕВА ЧАКЪРОВА,издигната от Инициативен комитет, председателката на Общинския съвет РОСИЦА ВАЛЕНТИНОВА ЧЕРПОКОВА е кандидатът на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ, БОРИСЛАВ КОСТАДИНОВ КИРЯКОВ се кандидатира от партия АТАКА, ВАСИЛ АНГЕЛОВ ПОПОВ ще се бори за кметския стол издигнат от НФСБ-НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, БСП издигна кандидатурата на ПАНТЕЛЕЙ СТОЯНОВ МЕМЦОВ, Партия ДПС застана зад АНЕТА ТРАЯНОВА ПАШАЛИЕВА и БОРАН СМИЛКОВ ХАДЖИЕВ е кандидатът на ПП ГЕРБ.

Трима са кандидатите за кмет на община Доспат. Това са досегашният кмет инж.Елин Асенов Радев от партия ПП ГЕРБ, Арсен Благов Маслев, кандидат на Движение за права и свободи – ДПС и Михаил Дамянов Танев от ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане).

Четирима са кандидатите да управляват малката община Баните. Ферад Рюстем Емин е издигнат от Местна Коалиция “НОВОТО ВРЕМЕ” ("ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ", "ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ"), Севдалин Бойков Хъшинов е кандидатът на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, Диана Велинова Фиданова от партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане) и досегашния кмет Милен Дафинов Белчев, издигнат от ПП ГЕРБ.

В община Борино претендентите са двама досегашния кмет и кандидат на ДПС Мустафа Шабан Караахмед и Сафет Юсменов Терзиев, издигнат от ПП ГЕРБ.

SmolyanNews.com пожелава Успех на всички участници!

Вирни се горе