ДПС – Смолян: Ще работим за безплатни детски градини и намаляване на цената на ученическите купони

 ДПС – Смолян: Ще работим за безплатни детски градини и намаляване на цената на ученическите купони

За безплатни градини за всички деца на територията на община Смолян, както и за намаляване на цените на купоните за ученици, ще работи екипът на кандидата за кмет на ДПС за Община Смолян. Това е част от мерките, залегнали в управленската програма на ДПС – Смолян, с която бяха запознати и жителите на квартал“Каптажа“ и село Лъка. Освен това ще се работи и за повишаване на качеството на храната в детските градини и училищата. Ако бъде гласувано доверие на ДПС, ще се работи и за създаване на общинска структура, която ще има задачата да подпомага социално слаби хора и такива в неравностойно положение.

„Искаме вашето доверие, защото знаем, че можем и имаме сериозната подкрепа на ДПС, която се е доказала през годините в грижата за хората и населените места в Родопите“, коментира кандидат-кметът на ДПС в Смолян инж. Румяна Фиданова.

Тя гарантира, че ще работи за прозрачно управление, в което ще има контрол на всички нива и няма де се прави компромис , без значение за кое направление става въпрос.

„Управленската ни програма е ясно разписана и всичко в нея е осъществимо, като разбира се ще се надгражда“, добави инж. Фиданова.

Отново се наблегна на мерките, с които ще се цели и спиране на миграцията и подобряване на бизнес средата в общината.

„Ако се спре изтичането на средства от бюджета, с тези средства може да се направи много в социалната сфера, както и за подобряване на инфраструктурата в Общината“, убеден е и водачът на листата на ДПС в Смолян Салих Аршински, който е и председател на Областният съвет на Движението.

Като примери бяха дадени средствата, които се отпускат сега за почистването на общината, които са над 4 млн.лв, а със създаване на общинско дружество, те ще намалеят с над 1 млн.лв. по първоначални сметки.

В село Лъка не бе подминат и въпросът за кметските наместници, за които от ДПС обещаха, че ще настояват.

„Не може без управник, ние от ДПС ще настояваме по места да има кметски наместници и те да бъдат определяни от мнозинството в даденото населено място“, заяви общинският председател на ДПС и кандидат за общински съветник Милен Журналов.

На предизборните срещи присъстваха още Вижданка Младенова, Елица Касабова, Адрияна Делянова и Антонио Чавдаров, които са кандидат-съветници от ДПС, както и редица представители на Движението в местните структури.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена публикация

Вирни се горе