Дора Янкова разби на пух и прах празната самоувереност на опонентите си

Дора Янкова разби на пух и прах празната самоувереност на опонентите си

На площад „България“ в центъра на Смолян се състоя дългоочвания дебат между кандидат кметовете на община Смолян, предаван пряко по ТВ7. В изнесеното телевизионно студио Николай Бареков подложи на кръстосан разпит кандидат-кметовете и не им спести нищо от неудобните въпроси на публиката. В дебата участваха: Дора Янкова – кандидат за кмет на община Смолян от БСП, Николай Мелемов – от ПП ГЕРБ, Бойко Младенов – от ПП ДПС и Зарко Маринов – от Синята коалиция.

Още в самото начало Дора Янкова изложи своите виждания за бъдещото управление на общината и оповести конкретната си програма. Тя подчерта , че опонентите й не са обявили пред избирателите програма за управление на общината – изрази съжаление, че те не са в състояние да водят един истински дебат по проблемите на общината и за добрите решения. Тя беше подкрепяна от младите социалисти и много други граждани, дошли рано сутринта и заели места пред телевизионната трибуна. Въпреки опитите на водещия Николай Бареков и изпусналия нервите си кандидат от Синята коалиция, не успяха да избавят Николай Мелемов от проявеното политическо безсилие.

Дора Янкова очевидно доминираше над останалите кандидати – не само защото се бе подготвила с конкретни факти и ясни аргументи, но и защото прояви своята обща визия за възможностите за развитие на общината до 2015 година.

С освирквания и викове „Оставка“ беше посрещнат от агитката на БСП шефът на предизборният щаб на ПП ГЕРБ и вицепремиер Цветан Цветанов. Той дойде за да подкрепи кандидата на ГЕРБ – Николай Мелемов. Той не пропусна да похвали своето правителство и на няколко пъти се опита да прехвърли отговорности на държавата върху общините. Дора Янкова категорично се противопостави на това като му напомни, че отговорностите за безработицата, инфраструктурата и данъците трябва да са споделена грижа и отговорност между държавата и общините. Тя не прие критиката, която Цветанов се опита да отправи към нейното управление и ръководството й на НСОРБ.

Участникът в дебата от страна на ПП ДПС – Бойко Младенов каза, че позицията на Цветанов относно проблемите на инфраструктурата в общината е чиста демагогия. Даде му пример с окаяното състояние на пътя Чепеларе- Пампорово.

Изпуснала нервите си от неубедителното представяне на своя кандидат, агитката на ПП ГЕРБ премина границата на добрия тон и с блъскане и крясъци се опитаха да изместят симпатизанти на БСП и Дора Янкова. Небезизвестният със своята арогантност Гавраил Диевски прободе с чадър с логото на ГЕРБ лицето на Мария Георгиева. Това насилие се видя ясно на екрана. На Мария бе оказана нужната медицинска помощ.

Зрителите на предаването направиха категорично своя избор в импровизирането SMS-гласуване. 84,5% от зрителите дадоха своето доверие на Дора Янкова, 4,2 % за кандидата на ГЕРБ Николай Мелемов, 9,9% за Бойко Младенов от ПП ДПС и 0,9% одобрение за Зарко Маринов от Синята коалиция. Това гласуване ясно показва какви са изборните шансове на отделните кандидати за кмет на Смолян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе